Visit my YouTube channel here.

Jarhead (2005)

You are a marine. There is no such thing as speech that is free. You must pay for everything you say.

Regissør er Sam Mendes, og i hovedrollene finner vi Jake Gyllenhaal og Peter Sarsgaard. Jarhead er nok en krigfilm. Her finner man ikke store kampscener i det hele tatt. Faktisk blir det ikke avfyrt ett eneste skudd når troppene ankommer ørkenen. De eneste skuddene som blir avfyrt er ikke i kampsituasjoner.

Det filmen egentlig handler om er mennene og hvordan de takler hverdagen uten at de kommer i kampsituasjoner. De kjeder seg, og selvsagt får mange dameproblemer når de er i et annet land. Skuespillerne gjør en god jobb, og jeg må si at det er Peter Sarsgaard som imponerer mest.

Jeg har sett Jarhead to ganger nå. Som en del andre filmer er Jarhead best første gang man ser den, for deretter ser man lett svakheter og irritasjonsmomenter. Jeg har litt problemer med språket og den utagerende oppførselen til menneskene i Jarhead. De oppfører seg som kåte tenåringer som ikke har fått pupp på en stund. Det blir fryktelig slitsomt og barnslig i lengden, og det er alltid noen idioter her som du håper tar kvelden. Her heter idioten uten hjerne Fowler, som blir spilt glimrende av Evan Jones. Denne idioten hadde jeg klinket ned etter en time og hakket ham opp i småbiter!

Jarhead er en vakker film med mange flotte visuelle scener. Det er en god film, men oppførselen til mennene i filmen er slitsom og irriterende i lengden. Klart det må være kjedelig å ikke oppleve kamp siden det er jobben deres. På en annen side lurer jeg på hvorfor de ikke er glade når de slipper å se sine bestevenner dø rett foran øynene deres og de slipper også å drepe. Jeg mener absolutt det beste er det siste jeg skrev.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.