Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Tre liv og en farlig jungel.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Dolby Atmos

Fire personer havner i et spill, og nå må det overleve farene som befinner seg i jungelen.

Jumanji: Welcome to the Jungle er regissert av Jake Kasdan (Bad Teacher, Sex Tape), og i hovedrollene finner vi Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black og Karen Gillan. Dette er en oppfølger sies det, men den kjpøer jeg ikke helt. Kall det heller en ny start.

I filmen følger vi fire skoleelever som er helt forskjellige, men så har de vært litt slemme og de må sitte igjen på skolen og der finner de et gammelt videospill som frakter dem til jungelen. Der må de spille fire forskjellige karakterer, og karakterene de har fått utdelt er helt ulike slik de virkelig er i virkeligheten.

Sammenlignet med originalen så har ikke denne filmen helt den samme sjarmen, men det vil ikke si at den ikke har sjarm, for det har den på sin måte. Jumanji: Welcome to the Jungle har absolutt sjarm og den er leken. Jeg lo flere ganger, men jeg likte ikke helt fokuset på de menneskelige skurkene. Er det noe jeg forbinder med den originale filmen så er det kaos og dyreliv. Dyrene kommer på en måte i andre rekke her, og galskapen synes jeg uteble. Hvorfor fokusere så ekstremt mye på action? Trodde skaperne at dagens barn må ha med action som minner dem om videospill? Det passet bare ikke inn i dette universet.

Brettspill har blitt byttet ut med et videospill, noe jeg synes ikke var nødvendig. Men nå skal jo denne filmen fri til den yngre garde, og flere vet sikkert ikke hva et brettspill er. Det tviler jeg på men. Nå er jeg en stor fan av dataspill, så jeg tok selvfølgelig alle de forskjellige referansene i denne filmen, men jeg synes det ikke passet inn i det hele tatt. Jeg ble faktisk litt kvalm av denne moderne stilen, den er i grunn oppbrukt og fryktelig kjedelig. Da likte jeg mye bedre konseptet i originalen.

Jumanji: Welcome to the Jungle forsøker å blande sammen Jumanji og The Breakfast Club. Den lykkes ikke så ekstremt mye med denne blandingen, for budskapet blir for tynt og den ville galskap med alle dyrene fra den originale filmen finner man ikke her.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, og ganske skarpt. Fargene må jeg si skuffet litt, de blir for matte og jeg savnet mer trykk i fargene

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet under de større actionscenene, men jeg savnet mer aggresjon, for lyden blir for mye tilbakelent.

Ekstramateriell:
Journey Through the Jungle (15 minutter)
Meet the Players (7 minutter)
Surviving the Jungle (6 minutter)
Book to Board Game to Big Screen & Beyond! (5 minutter)
Attack of the Rhinos! (4 minutter)
Music Video (4 minutter)
Gag Reel (2 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.