Visit my YouTube channel here.

The Kiyosu Conference (2013)

the-kiyosu-conference

En ny klanleder skal velges, og det er opp til fire menn å velge ut den nye lederen. Nå er det tid for å stemme!

The Kiyosu Conference er delvis basert på sanne hendelser når en mektig klan i Japan skulle velge en ny leder. Dette var faktisk det første politiske møtet og stemmegiving i Japan, hvis jeg forsto det riktig. Til min unnskyldning er jeg kun en hvit nordmann som elsker asiatiske filmer, historie er ikke min sterkeste side.

The Kiyosu Conference er en lang film, spilletiden er på rundt 137 minutter. Jeg vil ikke kalle The Kiyosu Conference for en alvorlig film, dette er for det meste en komediefilm med en lett tone. Mot slutten når stemmegivningen er i gang blir The Kiyosu Conference litt mer seriøs og alvorlig, men den blir aldri for mørk selv om det er noen som er ute etter å drepe en spesiell karakter. Med tanke på fremstillingen av karakterene så vet man at her vil ingen bli drept.

Det er noen morsomme scener i filmen, spesielt når det er tid for konkurranse og utvalgte menn må løpe en kort distanse for å få tak i et flagg. Jeg elsket måten Tadanobu Asano løp på, det så ut som om hadde bæsjet på seg.

Det er politikk her, spesielt når rivaler forsøker å overbevise viktige personer til å stemme på deres kandidater. Det er spesielt interessant å følge den såkalte skurken i filmen, det er ikke mange mennesker i klanen som liker ham, men han er ikke en dum mann. Han ser rar ut, men ikke la deg lure av hans utseende, for han er smartere enn du tror.

The Kiyosu Conference er ikke en film jeg vil anbefale deg hvis du ikke har sett mange japanske filmer. Dette er en film som er mest myntet på japanere og nysgjerrige mennesker som har lyst til å lære noe nytt når det gjelder japansk historie. Det er en merkelig film med tanke på humoren og tonen. For normalt sett pleier denne type filmer å være mer alvorlige når man ser hva som står på spill, og politikere er jo for det meste avskyelige mennesker det finnes for mange av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.