Visit my YouTube channel here.

Kompani Orheim (2012)

Flammens oppvekst.

Bilde: 2.35:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Intervju, Slettede Scener, Kommentarspor

Vi følger Jarle i hans oppvekst med en voldelig, alkoholisert far, og en passiv mor. Det er ikke lett å være tenåring når du har rødt hår.

Dette er den tredje og kanskje siste filmen om Jarle Klepp. Jeg håper det kommer flere filmer, for etter det jeg har lest, så er det fem bøker i serien. Kompani Orheim er den tredje filmen i serien, men handlingen finner sted før Mannen som elsket Yngve og Jeg reiser alene.

Kompani Orheim er en velspilt film der Kristoffer Joner virkelig imponerer som en ustabil og alkoholisert far. Han er intens i denne rollen, og han skaper en ekkel atmosfære når han forandrer ansiktsuttrykk og du ser ondskapen lyse ut av øynene hans. Nykomlingen Vebjørn Enger er grei nok som Jarle, men han er ikke nærheten av Rolv Kristian Larsen. Vebjørn Enger må spille mer på uskyldighet, så man skal ikke forvente at han er like frekk i kjeften som den eldre utgaven.

Kompani Orheim byr ikke på mye latter, dette er først og fremst et familiedrama om oppvekst og valg. Jarle er ikke like sjarmerende og interessant som i de to første filmene, men man får et lite innblikk i hva som formerte ham som person. Og det er ganske interessant, men Kompani Orheim gir oss ikke hele svaret, men den leder oss på riktig spor.

Av de tre filmene, så er Kompani Orheim filmen med mest innhold. Det er også den beste filmen i serien, det er spesielt Kristoffer Joner som bærer filmen på sine skuldre som en ustabil farsfigurer fra helvete.

Likte du de to første filmene, må du selvsagt få med deg den beste filmen i serien.

Bilde: 9/10 :Lyd 8/10 Ekstramateriell: 5/10

Det er ikke mye negativt å si om bildekvaliteten. I dagslys er bildet naturlig og sylskarpt med gode farger. Og i mørkere partier holder bildekvaliteten god stand.

Lyden er klar og tydelig, og sidehøyttalerne må jobbe litt når demonstranter roper sine slagord, og man føler at man står midt i en folkemengde.

Ekstramaterialet består av slettede scener som varer i 12 minutter, og noen intervjuer som varer i rundt en halvtime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: