Visit my YouTube channel here.

Logan (2017)

Har tiden kommet for Logan?

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Logan må hjelpe en ung jente som onde krefter er ute etter. Det er ikke lenger så mange mutanter på Jorden, og Logan har gjemt seg sammen med Charles Xavier som har en hjerne som har begynt å råtne. Men så dukker den unge jenta opp i livet til Logan, og han må ta opp kampen mot gammel ondskap som han aldri helt blir ferdig med.

Logan er regissert av James Mangold (Walk the Line, The Wolverine), og i hovedrollen finner vi Hugh Jackman, Patrick Stewart og Dafne Keen. Dette er den aller siste gangen vi vil se Hugh Jackman i rollen som Logan, så det er egentlig ikke så vanskelig å forstå hvordan hans reise vil ende.

Logan har fått strålende kritikker av seere og kritikere. Selv fant jeg filmen litt skuffende. Spilletiden blir for lang, filmen har tempoproblemer og det er egentlig ikke så mye innhold her med tanke på at dette er siste gang vi får se Hugh Jackman i rollen som Logan. Det blir for mange døde scener som mangler energi og atmosfære som vi seere kan føle og kjenne på. Filmen forsøker å skape en dyster stemning der alt håp er ute for Logan, men resultatet blir bare kjedelig og det dreper hele tempoet.

Historien er veldig enkel, karakterene er få og universet er lukket. Jeg følte ikke at Logan hadde så mye nytt å tilby, faktisk ble jeg kjempeskuffet over hvor enkel historien var og jeg følte at denne karakteren fortjente en bedre film som ikke føltes ut som en blanding av The Dark Knight Rises og Mad Max Beyond Thunderdome.

Skurkene i filmen kan ikke bli mer kjedelige, de kommer fra det generiske samlebåndet der skurkene ikke har snev av personlighet og man gjesper når de først dukker opp.

Det er heller ikke så mange actionscener i filmen. Det skal sies at vi aldri har sett Logan så rå og brutal i en spillefilm før, endelig fikk vi en film med aldersgrensen R der Logan kan banne og spidde skurker med klørne sine. Dette er bare herlig å se på og helt klart filmens høydepunkter når Logan går av hengslende.

The Wolverine er den beste filmen i denne trilogien, selv om den siste akten er svak. Logan har for lang spilletid, reisen til Logan mangler innhold og jeg følte at dette ikke var et verdig farvel for Hugh Jackman. Det holder ikke bare at alt er grått og trist, som seer ønsker jeg å føle noe spesielt og emosjonelt når dette er siste gang vi ser Hugh Jackman i rollen som Logan, men jeg følte ikke noe som helst når rulleteksten dukket opp på skjermen.

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildet er klart og litt mørkt, ganske skarpt og sortnivået er bra. Fargene er gode.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet under actionscenene med luftig og varm lyd.

Ekstramateriell:
Audio Commentary:
Deleted Scenes (6 minutter)
Making Logan: Casting The Film (21 minutter)
Making Logan: Crafting The Story (12 minutter)
Making Logan: Crafting The Score (4 minutter)
Making Logan: Designing The World (17 minutter)
Making Logan: Stunts and Fights (17 minutter)
Making Logan: Wrapping Logan (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: