Visit my YouTube channel here.

Lone Survivor (2013)

lone survivor

Se, noen snille, skjeggete menn!

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Fire amerikanske Navy SEALs er ute på et oppdrag i Afghanistan. De skal drepe et sentralt medlem av Taliban. Men oppdraget går ikke som planlagt, og jegerne blir de jagede.

Lone Survivor er regissert av Peter Berg, og i hovedrollen finner vi Mark Wahlberg, Taylor Kitch, Ben Foster og Emile Hirsch. Etter fiaskoen med Battleship, så trengte Peter Berg en mer jordnær film som Lone Survivor. Filmen kostet rundt 240 millioner norske kroner å lage, og den tjente inn rundt det tredobbelte på kino. Det er bra for Peter Berg, det trengte han.

Filmen er basert på sanne hendelser, da forventer man amerikansk heltedyrkelse av ypperste sort. Det får man selvfølgelig, men det viktigste er at filmen er underholdende og god. Noe den er, heldigvis.

Karakterene har ikke mye dybde eller personlighet. Her handler det mest om å se hvordan de fire soldatene holder sammen når Taliban trykker på som verst. Enkelt fortalt, brødre i strid.

Actionsekvensene er lange og intense. Jeg tror ikke jeg har opplevd å se fire soldater få så mye juling av omgivelsene som de fire soldatene i Lone Survivor gjør. Det er ikke bare Taliban som gir dem juling, her ruller de ned til skråninger etter fjellskråninger og det ser jævlig vondt ut.

Skuespillerne gjør jobben sin. Men jeg skulle gjerne ha byttet ut to av rollene, Taylor Kitsch skulle ha spilt rollen til Mark Wahlberg. Jeg liker Mark Wahlberg, men jeg følte at det var Taylor Kitsch som stjal showet og som jeg tror hadde fungert bedre mot slutten enn Mark Wahlberg. Mark Wahlberg tar for mye av i enkelte scener, Taylor Kitsch tror jeg kunne vært roligere og mer troverdig i rollen som Mark Wahlberg spiller. Men Taylor Kitsch var ikke heldig med filmene han medvirket i 2012, så han må vel starte litt på nytt igjen for å bygge seg opp igjen.

Det var også fint og interessant å se hva som skjedde mot slutten med den lille klanen som en av de overlevende møter på. Ikke alle skjeggete menn er terrorister, så det varmet et hjerte.

Lone Survivor er en underholdende, spennende film med gode actionsekvenser og en fin og intens atmosfære. Liker du intime actionfilmer, er Lone Survivor en film som trygt anbefales videre.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildet er klart, skarpt og detaljert. Full pott.

Dialogen er klar og tydelig. Dette er et livlig lydspor som fyller opp rommet med eksplosjoner, skuddvekslinger og selvsagt filmmusikk. Full pott her også.

Ekstramateriell:
Will Of The Warrior (28 minutter)
Bringing The Story To Life (5 minutter)
Recreating The Firefight (11 minutter)
Learning The Basics (6 minutter)
The Fallen Heroes Of Operation Red Wings (17 minutter)
The Pashtun Code Of Life (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.