Visit my YouTube channel here.

The Lone Ranger (2013)

the lone ranger

Den ensomme rytter og hans merkelige partner.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

John Reid og en indianer som heter Tonto, må samarbeide når de er ute etter en kaldblodig drapsmaskin som heter Butch Cavendish. De er ikke verdenes beste venner i starten av samarbeidet, men underveis vil de lære hverandre å kjenne, på godt og vondt.

The Lone Ranger ble en stor økonomisk fiasko hvis man ser på inntjeningen på kinoer verden rundt. Jeg skjønner ikke helt hvorfor The Lone Ranger ble så dårlig mottatt, faktisk synes jeg The Lone Ranger er en bedre film enn årets store kassasuksess, Iron Man 3. Jeg får håpe The Lone Ranger gjør det bra på hjemmevideo, det fortjener regissør Gore Verbinski. Det skal sies at jeg var svært skeptisk til filmen, jeg hadde nesten ikke lyst til å se den, men Gore Verbinski kan lage gode popcornfilmer, så det var den eneste grunnen jeg ville sjekke ut The Lone Ranger.

Så er det slik at westernfilmer ikke gjør det bra på kino, noe jeg tror er halve grunnen. Den andre grunnen tror jeg er Johnny Depp som leverer den samme rolletolkningen han gjorde i de fire Pirates of the Caribbean-filmene. Jeg har også blitt lei av Johnny Depp og hans samme rolletolkninger gang etter gang, han har begynt å bli en parodi på seg selv nå, samtidig begynner det å bli forstyrrende når han hele tiden spiller Jack Sparrow.

Jeg har aldri hatt et forhold til The Lone Ranger. Jeg husker jeg så noen tegnefilmer når jeg var yngre, men jeg falt ikke for karakterene og jeg liker ikke westernfilmer så mye. Men som en underholdningsfilm synes jeg at The Lone Ranger gjør en bra jobb. Det viktigste er at filmen har glimt i øyet og kan gjøre narr av seg selv. Det gjør The Lone Ranger fra start til slutt, den siste actionsekvensen er fantastisk og den siste lange scenen under rulleteksten er bare herlig når Tonto tar en langsom spasertur inn i solnedgangen.

Man bryr seg ikke så mye om karakterene. Som vanlig dukker det opp en mor og hennes unge som etter min mening ikke har noen betydning for filmen. De er så anonyme og kjedelige. Det er først og fremst humoren og samspillet mellom Johnny Depp og Armie Hammer som fungerer bra. Ja, det blir mye slapstick, men det fungerer overraskende bra. Men selve karakterene er veldig tomme, spesielt skurkene kan ikke bli mer stereotypiske.

Skuespillerne er flinke i sine roller. Det er mange kjente fjes her, spesielt er det alltid morsomt når William Fichtner spiller skurken. Og selv om jeg har fått problemer med Johnny Depp og hans samme rolletolkninger, så er han solid og svært morsom som indianeren Tonto. Johnny Depp har en god timing når det gjelder humor.

The Lone Ranger er en underholdende film med en lang spilletid som man ikke merker så mye til. Den kan være litt mørk og voldelig for de yngste barna, ellers er The Lone Ranger en fin film for hele familien.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart og skarpt med gode og varme farger.

Dialogen er klar og tydelig. The Lone Ranger har et rent og detaljert lydspor som fyller opp rommet på en kontrollert og behagelig måte.

Ekstramateriell:
Armie’s Western Road Trip (14 minutter)
Becoming A Cowboy (8 minutter)
Riding The Rails Of The Lone Ranger (11 minutter)
Deleted Scenes (6 minutter)
Bloopers (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.