The Magnificent Seven (1960)

the magnificent seven original

En liten landsby som blir plaget av banditter forsøker å finne noen som kan hjelpe dem med å bli kvitt bandittene. De ender opp med syv revolvermenn som skal beskytte dem.

Nå har undertegnede fremdeles ikke sett en eneste film regissert av Akira Kurosawa. Det er fremdeles like flaut, så jeg har ikke sett filmen som The Magnificent Seven er basert på, nemlig Seven Samurai. Flaut, bare flaut, men nyere filmer har alltid vært en prioritet hos meg, og når jeg ser filmer fra hele verden så spiser det opp så mye tid. Men jeg skal forsøke å skjerpe meg, jeg har blitt litt bedre nå, det vil nok tiden vise. Men jeg har selvfølgelig en hel haug med anmeldelser av dårlige filmer jeg ennå ikke har publisert som er av nyere dato. Tiden, den tiden, den står aldri stille.

For meg er The Magnificent Seven en litt annerledes westernfilm. Det er ikke kun fokus på action, det er også fokus på hva det vil si å være en revolvermann og alt man går glipp av. For her møter man revolvermenn som må ta konsekvensen av at de nettopp er revolvermenn. De kan ikke kan leve et vanlig liv, uansett hvor mye de forsøker så innhenter fortiden dem alltid. Det synes jeg skilte ut filmen fra andre westernfilmer jeg har sett, spesielt med tanke på at dette for det meste er en sjarmerende westernfilm som har lette karakterer, men med et tyngre budskap.

Litt action blir det selvsagt, og actionscenene er greie nok med tanke på når filmen ble laget. Det blir ikke så mye variasjon i actionkoreografien, det er ingen større høydepunkter her, men totalt sett er dette en ganske god westernfilm med noen tøffe skuespillere som kler rollene de spiller. Blir jo aldri galt med Steve McQueen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.