Visit my YouTube channel here.

Mallrats (1995)

Drama på et kjøpesenter.

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Ingen.

To bestekompiser forsøker å vinne tilbake kjærestene sine. De er umodne og ikke klare for et ekte forhold, men nå skal de motbevise at de ikke kun tenker på seg selv og sine egne behov. Neste stopp er kjøpesenteret, og der vanker det mange merkelige typer.

Det kan virke som om Mallrats er en elsk eller hat-film. Jeg har sikkert sett Mallrats åtte ganger nå, og fremdeles er jeg ikke lei av den. Den holder seg like godt hver gang jeg ser den med sitt artige persongalleri og humor som sitter. Det er mange kjente fjes her, og Ben Affleck er herlig som en slesk mann som liker å putte penisen sin inn der kvinner liker det minst.

Mallrats er en lett og leken film som underholder. Det som kanskje er problemet for mange er at dialogen kanskje ikke alltid helt sitter som den skal i Mallrats da filmen har så høy nerdefaktor. Først mot slutten kommer det vittig og mer folkelig dialog når Brodie setter på plass eklingen Gill. Før det består humoren mest av fysisk humor og nerdeprat, og heldigvis fungerer det fint for undertegnede da jeg selv er en stor filmnerd.

Mallrats er etter min mening en av Kevins Smiths beste filmer, og det er merkelig å se hans første filmer der han faktisk hadde talent. Han var komediens svar på Quentin Tarantino med vittig dialog om filmer og spesielt tegnerserier, siden han i virkeligheten elsker tegneserier og selvsagt filmer. Mallrats er en nerdefest på et kjøpesenter der utskuddene vanker og prater piss, og det er alltid en fornøyelse å bli med på denne opplevelsen.

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 0/10

Til å være en mindre katalogtittel er bildekvaliteten svært god, men jeg kan se at det er brukt litt DNR her. Fargene er svært gode, sortnivået er bra og det var svært lite rusk her. Selvsagt er bildet litt mykt, noe en må forvente med en eldre katalogtittel, spesielt med tanke på at dette er en komediefilm.

Dialogen er klar. Lydsporet benytter seg mest av senter og fronthøyttalerne. Sidehøyttalerne får også jobbe litt mot slutten av filmen. Problemet med lyden er at den kan være litt høy og skarp i diskanten. Det blir også litt skurrete lyd i enkelte scener.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.