Visit my YouTube channel here.

Memento Mori (1999)

The first kiss, like the smell of apples? On your lips I’ve smelled the blood, that touches my tongue.

Memento Mori er den andre filmen i en serie som heter Whispering Corridors. Hvis jeg ikke husker helt feil, skal Memento Mori være den beste filmen i serien. Historien er faktisk god, men jeg har sett så mange filmer fra Sør-Korea som jeg nå føler har hermet etter Memento Mori, dermed blir ikke dette den største og beste filmopplevelsen. Hadde jeg ikke sett så mange skolefilmer fra Sør-Korea, hadde nok Memento Mori fått høyere karakter.

Memento Mori er ikke direkte en grøsser. Her fokuseres det på lesbisk kjærlighet og skolegang. Altså blir det en dramafilm, men mot slutten dukker det opp et gjenferd. hun gjør ikke noe skade, hun skremmer bare elevene litt. Det blir ikke særlig skummelt.

Beste med Memento Mori er de to skuespillerne som er bestevenninner. Ene er snobb, den andre er mer normal. De har god kjemi, og det føles ekte.

Memento Mori byr på en fin historie. Ellers blir jeg som vanlig provosert over hvordan lærerne blir fremstilt i Sør-Korea. Mange lærere burde ha blitt satt på første buss over til Nord-Korea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.