Visit my YouTube channel here.

Mourning Recipe (2013)

mourning-recipe

Vi følger en kvinne som sliter med ekteskapet da det viser seg at hun ikke kan få barn. Hennes mann har funnet seg en ny kvinne, og samtidig har moren hennes dødd. Så hun reiser hjem til sin far som er en grinebiter, og han tenker på tiden han hadde sammen med sin kone. De har tenkt å feire hennes liv når det har gått 49 dager etter at hun døde, for da skal sjelen hennes reise videre opp til himmelen. Men vil de klare det med tanke på problemene de selv har?

Den eneste grunnen til å se Mourning Recipe er søte Fumi Nikaidô, som spiler en slags animekarakter i filmen. For dette her var bortkastet tid, og en skikkelig meningsløs drittfilm som kun irriterte meg.

Det utrolige er at spilletiden er på nesten 130 minutter, etter 80 minutter trodde jeg at jeg skulle dø av kjedsomhet. Det finnes mange råtne japanske filmer som tror de er veldig sjarmerende, Mourning Recipe er en av disse filmene.

Historien i seg selv kunne ha vært interessant, spesielt med kvinnen som har blitt forlatt av sin ektemann for han ønsker egne barn, noe hun ikke kan gi ham. Men det blir for mye mimring tilbake i tid, for hun er adoptert og du kan selv tenke deg hvordan filmen vil ende med det stikkordet.

Problemet med mimringen er at karakterene er så jævla tomme og fjollete. Temaene er tunge, men filmen smiler og har det for det meste hyggelig der den skal sjarmere og inspirere oss og fortelle oss at alt ordner seg til slutt. Nei, noen ganger gjør det ikke det!

Filmen har også noen fæle karakterer. Da tenker jeg spesielt på to karakterer. Den ene er søsteren til enkemannen som sier ting rett ut. Seriøst, jeg håpte på at noen ville komme og skjære over strupen hennes for så å stikke en skitten pikk i øyet hennes!

Så har vi japaneren som bor i Brasil og som dukker opp med sin gule bil. Fyren må være litt mentalt tilbakestående, det er utrolig å høre på all dritten som kommer ut av kjeften på denne drittmann! Sånn går det når bilen hans ikke har airbag!

Mourning Recipe er ikke mye til en underholdende film. Den er treg som bare faen, karakterene er irriterende og lettere tilbakestående hele gjengen. Verden er gal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.