Visit my YouTube channel here.

Ocean Heaven (2010)

Hjerter av gull.

Jet Li er en av tidenes beste skuespillere som kommer fra kampsportsjangeren. De fleste holder seg til sjangeren de kan, noen har potensiale til å bryte ut, men får aldri sjansen. De fleste kan holde seg til kampsportsjangeren, det er veldig få som har så mye mer å by enn å sparke ræv. Det vil sikkert ta tid for noen å akseptere Jet Li i seriøse roller. Men vær klar over at han er en unik person som kan vise følelser og samtidig sparke ræv. Der Jackie Chan alltid tar litt hardt i emosjonelle scener, er Jet Li mer tilbakeholden og lavmælt. Noen vil sikkert ikke like hans metode, andre vil føle seg hjemme.

Ocean Heaven er en viktig film sett med kinesiske øyne. Støtteapparatet er ikke alltid like bra, spesielt hvis en autistisk ung mann mister begge sine foreldre. Filmen tar opp kampen en far har med sin sykdom og sin autistiske sønn som er for gammel til å få hjelp av det offentlige støtteapparatet. Det eneste alternativet er ikke aktuelt der han hadde blitt innelåst med kriminelle mennesker. Heldigvis får faren støtte av de rundt seg, det finnes faktisk mennesker som bryr seg.

Ocean Heaven blir aldri en mørk film. Den spiller på at faren skal lære sønnen sin til å utføre dagligdagse ting som å koke egg, ta bussen og vaske. Det tar sin tid, men har man foreldre som bryr seg, kan positive ting skje. Mange foreldre synes synd på seg selv eller ungen, andre tar ting som de er og prøver å skape en positiv atmosfære rundt seg selv og ungen de er glad i, selv om alt butter imot. Denne type mennesker kan stolte si at de er gode foreldre, foreldre som skjønner hva livet handler om.

Det skjer lite i filmen, mange vil sikkert finne den repeterende og lite engasjerende. Poenget med filmen er en dødende far som kommer til å etterlate sin autistiske sønn til seg selv. Se hva han gjør for sin sønn, selv med sterke smerter har han et mål, et mål han vil nå. Ocean Heaven er ikke verdens mest underholdene film, det er heller ikke en film med en unik historie, men poenget kommer godt frem. Dette er filmen om hverdagens helter.

Ocean Heaven er en søt og hjertevarmende film der Jet Li sakte men sikkert begynner å vinke farvel til sitt tidligere image som actionstjerne. Han er solid i Ocean Heaven, problemet er bare at han ikke virker gammel nok til rollen som far til en ung mann. Han ser for ung ut, han skulle vært minst 10 år eldre. Ellers er det lite å utsette på rolletolkningene, de er solide.

Dette er ikke en film for alle, men for de som har eller har hatt et liv som ikke gikk på skinner, er Ocean Haven en fin og rørende film om helter man kanskje aldri legger merke til i hverdagen. De som aldri gir opp når de møter hindringer som virker uoverkommelige. Det er ekte helter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: