Visit my YouTube channel here.

Paranormal Activity (2007)

paranormal activity

Det er noen her!

Paranormal Activity er nok en film som bruker håndholdt kamera, og stjeler det meste fra The Blair Witch Project og Ghost Watch. Disse filmene har til felles at vi aldri ser ondskapen, og det er i mange tilfeller en fordel. Paranormal Activity lykkes mye bedre med atmosfæren enn The Blair Witch Project. I starten får vi servert en del kliss når kjæresteparet blir introdusert. Kvinnen bærer på en hemmelighet, og det er først nå etter tre år hun deler sin mørke hemmelighet med sin kjæreste. Hvem er det som forfølger henne?

Vi blir kastet rett inn i handlingen. Det starter med at mannen i huset har skaffet seg et kamera som skal overvåke soverommet på natten da de paranormale aktivitetene finner sted. Mannen er dum, kvinnen er handlingslammet. Jeg begynte tidlig å misslike dette paret, spesielt den idiotiske mannen i huset som ikke har mye hjernekapasitet. Nå skal man huske at denne filmen kostet rundt 50-60000 kroner å lage, så man kan ikke forvente et vanntett manus. Det de har fått til er imponerende, det viktigste er atmosfæren som er ekkel. Det tar tid før det i hele tatt skjer noe, men dette er et viktig poeng når man lager denne type filmer. Ta seg god tid, bygg opp scenene og skap klaustrofobiske scener.

Steven Spielberg anbefalte skaperne å lage en ny slutt når filmen endelig dukket opp på utvalgte kinoer. Slutten man ser på kino er ikke den originale slutten. Kinoversjonen er mye dårligere, typisk Hollywood søppel. Nå skal det sies at den originale slutten heller ikke er noe mesterverk, dette er dessverre filmen store svakhet. Man får ikke en tilfredsstillende slutt. Hva var det egentlig som skjedde? På en måte skaper dette en ekkel atmosfære, man får ikke en oppklaring. Hadde vi fått servert en typisk Hollywood forklaring hadde nok ikke atmosfæren blitt den samme. Så ikke forvent å se en film som oppklarer og forklarer hendelser, det skjer aldri i Paranormal Activity.

Det er så å si kun to skuespillere i filmen. De gjør en god jobb selv om det er enkelt å hate mannen som blir spilt av Micah Sloat. Han irriterer med sin væremåte, han er dum og tiltaksløs. Kvinnen blir spilt av Katie Featherston, og det er hun som leverer den beste rolletolkningen som en sårbar kvinne som dessverre hører for mye på kjærestens dårlige råd.

Paranormal Activity er bedre enn The Blair Witch Project. Dette er en film man må se alene i et bekmørkt rom. Jeg kjente den ekle atmosfæren, jeg ble ikke skremt, men atmosfæren er der og det er garantert mange som vil blir skremt hvis man ser den alene. Å se denne type filmer på kino er nesten håpløst med dagens ungdommer. Mangel på folkeskikk, for mye sukker og de hersens mobiltelefonene ødelegger filmer som Paranormal Activity på kino. Og det er selvsagt viktig å tøffe seg for kamerater, jeg blir ikke skremt, la oss le av de skumle scenene. På tide med noen slag over ryggen med et belte mon tro?

7

VG

2 thoughts on “Paranormal Activity (2007)”

  1. Fint du syns den va bra. Vess du sir at den e bedre enn The Blair Witch Project, så må den vær bra. Før den syns æ va bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.