Visit my YouTube channel here.

Up (2009)

up

En mann og hans hus.

Av Pixars filmer er Up en av de svakere filmene i katalogen. Jeg forventet mer drama, mer den mørke siden av livet, savn etter kjære, vente på døden når man er gammel og ensom og ikke har noe familie igjen. Up skuffet der, spesielt med en skurk som har snakkende hunder. Kunne man ikke ha droppet skurken? Det hadde vært bedre å satset på forholdet mellom en ung gutt og en gammel døende mann som har gitt opp livet etter at hans kone døde. Når man da får servert snakkende hunder og hunder som piloter, da sporer man for mye av. Up har noe av det jeg ønsker, det blir bare for lite av det.

Animasjonen er topp, det samme er stemmeskuespillerne. Humor må man ha, der lykkes Up med en artig fugl, hundene er bare slitsomme og lite morsomme. Der skuffer Up stort, de pleier å være flinke med morsomme dyr. Den første halvdelen er klart den beste, før de hersens hundene og den kjedelige skurken dukker opp. Første halvdel er bra, andre halvdel mindre bra. Samme problemet har mange med WALL·E. Den første halvdelen i den filmen er genierklært helt til mennesker dukker opp. Jeg likte begge halvdelene, men i Up feiler Pixar.

7

4 thoughts on “Up (2009)”

 1. skuffer? Se opp skuffa deg stort liksom? Mer drama???? Uhm…. Dude, dette er en barne film, en animasjons film for barn ikke en drama film! Du ville fjerne skurken? Skurken som faktisk knyttet ungen og den gammle mann sammen på en måte, joda det kunne sikkert blitt gjort uten MEN uten skurk blir det ikke noe barne film..

  Btw jeg har også en filmanmeldelse på denne du må gjerne ta deg titten innom på johnsnakkerfilm.blogg.no

  Cheers

  1. Det du sier er at alle animasjonsfimer er rettet mot barn? En animasjonsfim er kun en annen metode å lage fim på, det er feil at animasjonsfilmer kun er myntet på barn. I en del filmer merker man at filmene kun er myntet på barn, humoren, historien og atmosfæren har mye å si. Pixar er kjent for å treffe både voksne og barn.

   Det er nok dramafilmer innen animasjon, se bare på animefilmer. Unger har godt av å føle sorg, ikke bare glede når de ser en animasjonsfilm. I Up trengte man ikke en skurk, ungen og gamlingen kunne fint knyttet bånd uten en skurk etter min mening.

 2. nei nei sier ikke at all animasjon er for barn, men som du sier Pixar lager liksom en mellom ting så jeg forventer ikke at dems animasjons filmer skal appilere kun til voksne om du forstår hva jeg mener.

  1. Skjønner hva du mener. Følte at Up var på riktig spor etter den fantastiske åpningen med første kjærlighet og alderdom. Etter det falt kvaliteten gradvis. Første halvdelen er for voksne, andre for barn etter mitt syn. Finding Nemo klarer å blande begge elementer uten at man merker det. I Up blir det for tydelig, og det fungerte ikke optimalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.