Visit my YouTube channel here.

Protege (2007)

protege

Kwan som er narkolanger, trener opp sin etterfølger Nick. Det Kwan ikke vet, er at Nick er politimann.

Regissør Tung-Shing Yee er tilbake med Protege. Han har blant annet regissert One Nite in Mongkok, der Daniel Wu også hadde hovedrollen. One Nite in Mongkok var en meget bra film som var mørk og dyster. Så jeg hadde litt forventninger til Protege.

Andy Lau og Daniel Wu har hovedrollene i Protege. Andy Lau behøver ingen nærmere introduksjon, men Daniel Wu er av en ny generasjon skuespillere. De har en ting til felles, og det er at de enten er modeller eller musikere i Hong Kong. Mange mener at denne generasjonen er ødeleggende for filmindustrien i Hong Kong, og på en måte kan jeg forstå det. De har alle en ting til felles, og det er at de får rollene pga. sin popularitet som popstjerner, eller at de er modeller. De kan heller ikke noe særlig kampsport. Er det en ting Hong Kong filmer er kjent for, så er det kampsport.

Daniel Wu er ikke en særlig populær skuespiller blant asiatiske filmkjennere, men han er faktisk en av de beste i den nye generasjonen. Han har aldri irritert meg i de filmene han har medvirket i. Han har karisma selv om han er en rolig og avbalansert skuespiller. Han kan minne meg litt om Chow Yun Fat til tider. Daniel Wu har blant annet spilt i House Of Fury, New Police Story, One Nite In Mongkok og The Banquet.

Protege handler om narkotikahandel, og vi følger Nick som har vært undercover i nesten 7 år. Siden Infernal Affairs har det kommet en hel haug med denne type filmer, og de fleste feiler. Protege imponerer selv om historien har blitt fortalt så mange ganger før. Det som imponerer her er karakterdybden. Man kommer godt under huden på rollefigurene, og alle skuespillerne gjør en solid jobb. Det blir etter hvert vondt å se på den lille uskyldige jenta som bare opplever vonde ting i en så ung alder, og da er det fint å se Nick tar seg av henne. Protege er pen å se på, og den er spennende.

Protege er en thriller uten mange drap og skuddvekslinger. Det blir avfyrt kun noen få skudd her i en scene. Selv om denne filmen er skikkelig dyster, så utvikler denne scenen seg til å bli lattervekkende. Scenen jeg snakker om er når politiet forsøker å bryte opp en dør til et rom der det lages narkotika. Ellers følger filmen One Nite In Mongkok atmosfæren. Filmen viser oss ringvirkningen av narkotika, og hva denne dritten gjør med folk som bruker det, og også hvordan det skader folk som er nær brukeren.

Protege er ikke noen ny Infernal Affairs, men den er faktisk ikke så langt unna. Når sant skal sies, er Infernal Affairs og Protege to veldig like filmer, men samtidig ulike filmer. Filmene har mye av det samme handlingsmønsteret, men Protege er mer en virkelighetsnær film med et budskap. Protege har dybden som trengs, og kombinert med vakker filmmusikk er dette en film som gjør inntrykk.

Man blir sittende med en vond følelse når rulleteksten kommer, og da har filmen gjort jobben sin for min del. Denne anbefales!

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.