Visit my YouTube channel here.

There Will Be Blood (2007)

there-will-be-blood.jpg

I drink your milkshake!

Det kom en drøss med gode filmer på slutten av filmåret 2007, og There Will Be Blood var filmen jeg gledet meg mest til å se. Men her ble jeg skuffet, for dette var til tider en meget kjedelig opplevelse. Det skjer fryktelig lite i filmen, og det som reddet filmopplevelsen var Daniel Day-Lewis sin rolletolkning som er i en klasse for seg selv.

There Will Be Blood er en dialogdrevet film, og vi følger en mann og hans sønn som er på jakt etter olje. Daniel Day-Lewis fikk helt fortjent Oscar for beste mannlige hovedrolle, det er det ingenting å si på. Han spiller Daniel Plainview som er en liten luring, men underveis skjer det saker og ting som forandrer han som menneske.

Som sagt så skjer det veldig lite, men skuespillerne i filmen er fantastiske. Flesteparten vi blir kjent med er noen drittsekker, så man ender opp med å ikke bry seg om rollefigurene i filmen. Jeg hadde nok forventet en annen type film der skittent spill var temaet og Daniel Day-Lewis var skurken. There Will Be Blood byr på karakterstudie av en mann som i starten har gode dager, men der vonde opplevelser ender opp med å hjemsøke ham. Jeg har fått med meg at mange mener at Daniel Plainview er er ond mann, men det er jeg ikke enig i. Han er grisk som de fleste mennesker, men det er opplevelser som forandrer han som menneske og ikke at han er født ond. Faktisk synes jeg fyren er en sympatisk person helt til hendelser og personer han møter forandrer han som menneske.

Filmmusikken må nevnes i There Will Be Blood. Musikken passer filmen helt perfekt. Det er sjeldent jeg har opplevd at musikken stemmer så bra med tanke på atmosfæren og bildene vi ser. Det er spesielt musikken i de mest hektiske scenene der Daniel Plainview opplever ting eller er i ferd med å forandre seg som menneske som er helt fantastisk å se og høre på. Jeg vil ikke si at filmmusikken er noe man hører på etter å ha sett filmen, for det er ikke vakkert i mine ører. Men musikken passer så bra til scenene og rollefigurene at jeg nesten ikke har opplevd maken. Det er nesten verdt å se filmen bare for å oppleve filmmusikken og de hektiske scenene.

There Will Be Blood stod for årets skuffelse. Jeg hadde skyhøye forventninger, men de ble ikke oppfylt. Det var helt fortjent at No Country for Old Men vant Oscar selv om jeg mener Into the Wild også var en sterk kandidat for den tittelen. There Will Be Blood har ikke så mye interessant å by på i lengden, og det hjelper heller ikke at filmen har en spilletid på 150 minutter.

6

One thought on “There Will Be Blood (2007)”

  1. Karakterdrama dette. Personane er interessante, og er, som du skriv, glitrane spelt. Ikkje berre av Day-Lewis, men og av fyren frå Little Miss Sunshine. Ein av dei beste filmane frå 2007, milevis bettre enn No Country.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.