Visit my YouTube channel here.

Blood Diamond (2006)

blood diamond
In America, it’s bling bling. But out here it’s bling bang.

Blood Diamond var en av de av de store filmene i 2006. Leonardo DiCaprio hadde et stort filmår med The Departed og Blood Diamond. Dette var kanskje det filmåret der Leonardo DiCaprio fikk den heder og status som han har fortjent i lange tider. Han har bevist i tidlig alder at han var en god skuespiller. Hvorfor det har vært så mange mennesker som ikke har akseptert ham, skjønner jeg ikke. Misunnelse er kanskje et stikkord.

Blood Diamond tar opp et alvorlig tema der diamanter er roten til alt vondt. Men det var noe som ikke helt stemte med Blood Diamond til tider. Den prøver å være dyster og realistisk, men det blir for mange typiske Hollywood scener her til tider. Blood Diamond skulle ha vært mer grafisk og dyster. Når man skal gjenspeile Sierra Leone, er det ikke et sted der du vil være. Stedet blir jo betraktet som helvete på jord, men det inntrykket fikk jeg ikke av denne filmen. Det Blood Diamond klarte best å formidle, var vervingen av barnesoldater. Der fikk vi et godt innblikk i hvordan de ble hjernevasket til å bli drapsmaskiner.

Blood Diamond har en spilletid på 140 minutter, noe som er rundt 35 minutter for lenge. For filmen blir veldig kjedelig til tider, og den er heller ikke spennende. Når våre to hovedrolleinnehavere løper gjennom kuleregn etter kuleregn uten å bli truffet, da føler jeg at Blood Diamond sporer helt av hvis regissøren forsøker å lage en intens film som er realistisk. Det virker som om regissøren ikke helt klarer å bestemme seg for hvilken film han vil lage.

Blood Diamond våkner til liv når det er rundt 45 minutter igjen av filmen. Det er urealistiske skytescener, men Blood Diamond blir ihvertfall spennende. Det er først da man skjønner at regissøren valgte å lage en typisk Hollywood-film. Blood Diamond blir ikke en like sterk opplevelse som den kunne ha blitt.

Skuespillerne gjør en solid jobb, og filmen byr på noen visuelle godbiter. Soundtracket er relativt bra, og Blood Diamond har en god kjenningsmelodi som klarer å få scener til å bli bedre enn de egentlig er.

Blood Diamond skuffet en smule. Jeg forventet en mer realistisk og mørk film. Filmen er til tider veldig kjedelig, og kvaliteten på dialogen er ikke av ypperste klasse.

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.