Visit my YouTube channel here.

Rambo: First Blood Part II (1985)

rambo-first-blood-part-2.jpg

Murdock… I’m coming to get you!

Rambo: First Blood Part II har ikke så mye å gjøre med den første First Blood filmen. Der den første filmen var thrillerdrama, er denne filmen en renspikket actionfilm. Selv om det er action hele veien, er det også en mening med filmen. Det er vel ingen som vet hvor mange amerikanske soldater som ble tatt til fange av nordvietnameserne, og som aldri ble slupper fri. Rambo: First Blood Part II tar opp dette temaet, men det er selvsagt actionscenene som stjeler showet.

Det er litt artig å sette seg ned for å se de gamle Rambo filmene etter å ha sett John Rambo aka Rambo 2008 utgaven. Jeg savnet mer variasjon i actionscenene i John Rambo (2008), og jeg fant ikke handlingen så interessant selv om Burma er et aktuelt tema i dag. Det ble også for mye sniking uten at det ble spennende, og filmen manglet også en skikkelig skurk.

Kort sagt, alt jeg savnet i John Rambo (2008) fikk jeg servert i Rambo: First Blood Part II. Jeg satt mer pris på Rambo: First Blood Part II nå enn jeg gjorde som barn. Jeg husker jeg ventet og ventet på Rambo: First Blood Part II når jeg var ung. Jeg var nok ikke mer enn 10 år da, og når den først dukket opp på VHS ble jeg faktisk litt skuffet. Men når jeg i dag ser de nye actionfilmene, så skjønner jeg litt hvorfor jeg ble litt skuffet. Det var så mange bra actionfilmer på 80-tallet, og jeg ble bortskjemt. Rambo: First Blood Part II er en fantastisk actionfilm, og grisebanker de fleste actionfilmene som blir laget i dag.

Den er ikke like grafisk som John Rambo (2008). Men den har en god historie, enormt tempo, en god skurk og den byr på mye variasjon når helvete bryter løs. Denne gangen ser man virkelig Rambo i sitt ess der han ferdes i jungelen, og han er en drapsmaskin av rang enten snikende eller der han flyr et helikopter. Jeg kan ikke poengtere nok hvor mye mer variasjon det i denne filmen kontra John Rambo (2008). Her eier Rambo skurkene totalt med sin pil og bue. Han bytter ut vanlige spisser med sprengstoffspisser. Ved siden av lyssabelen fra Star Wars, er pil og buen til John Rambo det kuleste våpenet filmverdenen har sett. Gjett om jeg savnet de spissene i John Rambo (2008).

Rambo: First Blood Part II er en skikkelig undervurdert actionfilm. Ja, den er en god del bedre enn John Rambo (2008).

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.