Visit my YouTube channel here.

In the Valley of Elah (2007)

in-the-valley-of-elah.jpg

Hank Deerfields sønn har forsvunnet, og en dag blir sønnen funnet drept. Hank Deerfield vil til bunns i saken, men han vil underveis få et annet bilde av sønnen enn det han hadde forestilt seg.

In the Valley of Elah er nok en antikrigsfilm, og i hovedrollene finner vi Tommy Lee Jones og Charlize Theron. Begge to spiller meget bra, og det er lenge siden jeg har sett Tommy Lee Jones så god som han er i denne filmen. In the Valley of Elah er basert til tider på sanne hendelser, men det er en del fiksjon her som ikke skjedde i virkeligheten.

In the Valley of Elah er en etterforskningsfilm, og filmen er spennende når Charlize Theron som spiller Emily Sanders med hjelp av Hank Deerfield forsøker å finne ut hva som skjedde den natten sønnen til Hank Deerfield ble drept. In the Valley of Elah er ikke en kruttbombe av en film, og det går behagelig unna uten at det blir altfor tregt.

Nå er dette som sagt en antikrigsfilm, og Hank Deerfield oppdager underveis at han ikke kjente sønnen sin så godt som han trodde. Dette får han erfare med små videoklipp sønnen har filmet med sin mobiltelefon i Irak, og der ser Hank Deerfield personlighetsforandringer hos sin sønn. Krig ødelegger mennesker, uansett om du er taperen eller vinneren, og krig forandrer folk. Inntrykket hadde kanskje blitt sterkere hadde regissøren valgt å fokusere mer på sønnen til Hank Deerfield, for sønnen blir litt mystisk her. Men det er også noe jeg falt for, denne mystikken rundt sønnen.

In the Valley of Elah er en velspilt film, og en film som gjør inntrykk. Når saken ble løst, ble jeg kanskje litt skuffet over motivet. Slutten kan tolkes på forskjellige måter, og da blir det ikke så galt likevel.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.