Visit my YouTube channel here.

Third Person (2013)

third person

Sorg.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger tre forskjellige par tre i forskjellige storbyer som sliter med skyldfølelse og kjærlighet.

Third Person er regissert av Paul Haggis, dette er mannen bak filmer som Crash (2004), In the Valley of Elah (2007) og The Next Three Days (2010). I hovedrollene finner vi skuespillere som Liam Neeson, Maria Bello, Mila Kunis, Adrien Brody, Olivia Wilde og James Franco.

Nå er ikke Paul Haggis direkte en stor favoritt her i gården. Jeg som mange andre kommer ikke over hvor dårlig hans Oscarfilm, Crash (2004), var. Det var et kvalmende oppgulp av en drittfilm.

På papiret har Third Person en fin rollebesetning, men det er vel det eneste positive jeg har å si om Third Person som film. For filmen er lang, langtekkelig og for meg følelsesløs.

Alle tre historiene som blir fortalt fungerer ikke. Man får lite informasjon om hvor karakterene er og har vært, her skal ting holdes mest mulig i skjul før man skal få svar på det man normalt sett får svar på tidlig i disse filmene.

Som sagt er det tre historier som blir fortalt. Den ene historien handler om en forfatter som har et forhold til en yngre kvinne. Den andre historien handler om en mann som hjelper en ukjent kvinne med å få tilbake ungen sin, men da trenger hun en større sum med penger. Da er det fint å få hjelp av en naiv mann. Den tredje historien handler om en kvinne som har mistet omsorgsretten for ungen sin, det er faren som har nå omsorgsretten og han vil ikke at hun noensinne skal se ham igjen.

Av disse tre historiene er det kun en som er litt interessant, det er historien om den naive mannen som forsøker å hjelpe en kvinne som må betale en større sum med penger for å få tilbake ungen sin fra en slem mann. De to andre historiene er totalt uinteressante, kjedelige og fryktelig langtekkelige.

Jeg følte ingenting for karakterene og deres situasjon i Third Person. Paul Haggis bruker alle dårlige virkemidler der han forsøker å få seerne til å føle noe for disse karakterene og situasjonen de har havnet i. Etter hvert ble jeg blodig fornærmet over hvor dumt dette ble, og uten å røpe for mye så har Third Person en liten overraskelse på lur i sluttminuttene. Den slutten kunne ha fungert hvis alt det vi så i de to første timene hadde engasjert, men det er så dødt og kjedelig.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart og kjølig, litt mykt og fargene er mattet ned.

Dialogen er klar og tydelig. I enkelte scener benytter filmmusikken seg av sidehøyttalerne, ellers er det de tre høyttalerne i front som får mest og jobbe med.

Ekstramateriell:
Commentary with Paul Haggis
Q&A with Paul Haggis (33 minutter)
The Making of Third Person (10 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.