Visit my YouTube channel here.

Public Enemies (2009)

public enemies

They ain’t tough enough, smart enough or fast enough. I can hit any bank I want, any time. They got to be at every bank, all the time.

Michael Mann har begynt å miste grepet. Public Enemies er samme film som Heat, bare uten spenning og karakterdybde. Det er kun i en scene der energien jeg savner kommer frem, det er når Christian Bale er skikkelig forbanna etter han finner en av sine medarbeidere skutt og drept av Baby Face Nelson. Ellers er det ikke mye energi eller spenning å spore.

Det største problemet med Public Enemies er at man ikke får følelsen at filmen finner sted på 1930-tallet. Michael Mann fant ut at han skulle filme Public Enemies med digitalt kamera. Dette idiotiske valget ødelegger så å si hele filmen. Det hjelper ikke med klær og biler fra 1930-tallet når det digitale bildet får filmen til å føles for moderne. Dette er så ødeleggende at noen burde ha stoppet Michael Mann.

Jeg har aldri helt taklet filmer som er filmet med digitalt kamera. Filmfølelsen uteblir i en del filmer, i andre filmer kan bruken av digitalt kamera gjøre underverker. Michael Mann mente at dette ville gjøre filmen mer realistisk, jeg fikk ikke den følelsen. Jeg fikk mer følelse av å se en TV-episode. Jeg vet at Michael Mann har brukt digitalt kamera tidligere, da brydde jeg meg ikke om det. Nå ble det så upassende at det ødela mye av filmopplevelsen. Riktig bruk av digitalt kamera kan gjøre mye godt, men feil bruk kan gjøre det motsatte.

Skuespillerne er gode, spesielt Christian Bale er solid. Johnny Depp får veldig lite å spille på som en impulsiv John Dillinger. Jeg vet ingenting om denne bankraneren som ble folkefiende og en antihelt. Jeg vet selvsagt at han ranet banker, men utenom det stilte jeg med blanke ark. Jeg trodde Michael Mann ville fokusere mer på hans liv kanskje før han gikk skikkelig amok, men det fikk jeg ikke. Karakterdybde er totalt fraværende, noe som skuffet meg. Alt det som gjorde Heat bra finner man ikke i Public Enemies.

Public Enemies er nok en film jeg kun ser en gang. For mye fokus på en kjedelig kjærlighetshistorie og for lite karakterdybde og bakgrunnshistorie ødelegger oppbyggingen. Det som redder filmen er skuespillerne som gjør det beste de kan, og selvsagt noen skuddvekslinger. Men ikke forvent en ny Heat, for det er ikke Public Enemies.

6

3 thoughts on “Public Enemies (2009)”

 1. Kjære Captain Charisma. Du tar feil! Sånn ferdig med det. Hva tar du feil med? Jo 6 av 10! 6 av 10? “Det er kun i en scene der energien jeg savner kommer frem” og “Jeg har aldri helt taklet filmer som er filmet med digitalt kamera” er så riktig som det KAN bli. Det er jo det som ødelegger ALT! Særlig dette med det digitale kameraet. Det er utrolig irriterende. Særlig i de stedene hvor det er ekstremt sterke farger osv. Så hva tar du feil i? “Skuespillerne er gode, spesielt Christian Bale er solid”

  Jeg vet ikke om du husker at han gikk helt bananas når en stakkars fyr gikk i veien for han jeg? Jeg mener den mannen spiller like bra som en stykke tre festet på en pinne. Batman Begins og The Dark Knight er han PERFEKT i. Det er det han kan spille, en litt overdramatisk mann, med et ansikts utrykk: Et av stein!

  Dette er Miami Vice opp igjen. Møkk, møkk og atter møkk. HELDIGVIS at Johnny Depp er med sier nå jeg. Nei, dette er ikke Heat. Dette er Cold. Cold as shit!

  “Public Enemies er nok en film jeg kun ser en gang” skriver du. Mer dette sier nå jeg: “Public Enemies er nok en film jeg angrer jeg så på kino, og betalte penger for å se”

  2 av 10

  Ps: Jeg respekterer deg fortsatt, jeg bare ser at du som alle andre her i verden kan ta feil. Denne gangen tok du feil. Det kan skje den beste! 😉

  1. Captain Charisma tar aldri, aldri feil! Christian Bale er en solid skuespiller. Rollene han velger pleier å være mer av den mørke sort. Han er herlig i Equilibrium. Kald, men man ser etterhvert at det kommer anger og følelser frem. American Psycho viser flere sider, og han er jo et sjarmtroll i Rescue Dawn, og han er en myk mann i The New World. Når du sier steinansikt tenker jeg Steven Seagal og Keanu Reeves. Christian Bale er i toppklassen, jeg vil kalle ham kald, han har en herlig aura. Det er kun en skuespiller man kan sammenligne med et tre, Keanu Reeves, tømmerstokkmannen.

   Det som skjedde med Christian Bale er for meg forståelig. Det var under Terminator Salvation at han fikk et utbrudd, og heldigvis er det noen som tør å sette folk på plass som gjør samme feil gang etter gang. Han er profesjonell, da forventer man det samme av andre når man lager denne type filmer. Helt riktig det Christian Bale gjorde, jeg kjenner meg igjen i denne karen. Hadde gjort det samme.

   Likte Public Enemies bedre enn Miami Vice. Miami Vice stemningen kom aldri frem i Michael Manns film.

 2. Jeg er RIMELIG sikker på at Christian Bale og Keanu Reeves er skilt ved fødselen når det gjelder ansiktsuttrykk. Mr.Bale er kanskje en av de mest overvurderte skuespillerne i vår tid. Terminator Salvation er en møkka film, og når mannen skriker: “Kom deg ut, jeg klarer ikke å konsentrere meg, jeg er så inne i rollen” osv da må jeg knise litt. “Oh lille meg som er så flink må komme inn i en rolle som er like interessant som potetmos!” Dakars.

  Nei, Captain Charisma tar aldri feil i sitt hode, og Frode tar aldri feil i hans. Det eneste vi er enig i er at Miami Vice er dårlig. Synd du ikke ser at han går i samme felle denne filmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.