Visit my YouTube channel here.

Puss in Boots (2011)

How *dare* you do the Litter Box at me!

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk, Dolby TrueHD 7.1, Dolby Digital 5.1 (Dansk), Dolby Digital 5.1 (Norsk), Dolby Digital 5.1 (Svensk)
Undertekst: Norsk, svensk, dansk.
Ekstramateriell: Pus I Støvler: De Tre Diablos – Et Helt Nytt Eventyr!, Animatørenes Hjørne, Festelige Fakta, Samstemt – Stemmene Bak Legenden, Slettede Scener, Fra Sped Til Fullvoksen Katt – Pus Med Støvler Trer Frem, Kleptomane Kitty, Dans Med Pus!, Kitty Slår Til Igjen, Sniktitter, DreamWorks Verden, Dragtreneren Liveshow

Puss in Boots treffer en gammel kjenning som er ute etter noen magiske bønner som sies å lede til et slott i skyene der det finnes en gås som legger gullegg. De bestemmer seg for å samarbeide, og først må de stjele bønnene fra det beryktede og morderiske ekteparet Jack og Jill.

Puss in Boots var bedre enn forventet. Jeg liker ikke små kattepuser, men Puss in Boots er søt med sine små støvler. Sammenlignet med de to siste Shrek-filmene, er Puss in Boots milevis bedre. Glimtet i øyet er tilbake igjen, eventyret som Puss in Boots begir seg ut på er sjarmerende og ikke minst morsomt med gullgåsa som legger gullegg.

Selv om dette er en film som er veldig lik i stil med andre animasjonsfilmer fra Hollywood, klarer den i det minste å by på noen artige karakterer som Humpty Dumpty, egget som stjeler showet. Han var en karakter jeg falt for med en gang, en sær og artig type. Det er selvsagt en elendig kjærlighetshistorie her også, den bommer på målet som vanlig i lettere animasjonsfilmer.

Animasjonen er grei nok, den imponerer aldri, de fleste animasjonsfilmer fra Hollywood ser jo dønn like ut. Det blir veldig sterilt og lite organisk, kan ikke noen begynne å tegne for hånd igjen? Jeg er så lei av å se animasjonsfilmer som visuelt er like, bare at rollefigurene har blitt byttet ut.

Puss in Boots retter opp de fleste feilene til de to siste Shrek-filmene. Vi blir med på et moro eventyr med en herlig karakter som heter Humpty Dumpty. Dette er en film for hele familien, alle kan kose seg med den. Noe av humoren vil kanskje ikke de yngste barna forstå helt, det er nesten alltid et kvalitetstegn for oss eldre.

Bilde 10/10: Ikke noe å si på bildekvaliteten. Perfekt som forventet.

Lyd 9/10: Fantastisk lydkvalitet som er klart og lekent. Side og bakhøyttalerne fyller rommet med et klart og morsomt lydbilde. Det eneste jeg savnet var litt mer trykk i noen scener. Det manglet litt bass når man først ventet at rommet ville riste litt.

Ekstramateriell 6/10: Kortfilmen The Three Diablos er høydepunktet. En morsom kortfilm som gjerne kunne ha blitt en egen langfilm i mine øyne. Ellers ser vi hvor mye Antonio Banderas lever seg inn i rollen som kattepusen alle liker. Resten av ekstramaterialet er mer for barna.

2 thoughts on “Puss in Boots (2011)”

  1. Problemet med håndtegnede filmer, er at de er så forbasket dyre. Men nå er det en ny teknologi på vei, som tillater dataanimasjon med håndtegninger, dette tror jeg kan bli meget interessant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: