Raw (2016)

Smaken av finger.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Fransk DTS-HD Master Audio 5.1

Vi følger en ung kvinne som begynner på en ny skole der hun skal studere for å bli veterinær. På samme skole studerer også hennes storesøster, og det tar ikke lang tid før lillesøsteren oppdager en mørk side ved seg selv som hun ikke visste at hun hadde. Hun er vegetarianer, men når hun smaker kjøtt for første gang så forandrer dette livet hennes totalt og spørsmålet er hvor langt hun er villig til å gå for å få smake litt kjøtt.

Raw var filmen som alle snakket om når den ble vist på kino, folk besvimte og ble dårlige av innholdet. Så er dette en grotesk film, eller har den noe annet å tilby også?

For å gå rett på sak, dette er ikke en film som lever opp til ryktet sitt når det gjelder hvor ubehagelig og grafisk filmen er. Det mest grafiske vi ser er vel når protagonisten spiser opp en finger. Utenom det så er dette først og fremst en underholdende film med en god dose med sort humor som jeg likte.

Det handler om en ung kvinne som alltid har vært skoleflink, hun er den perfekte, og hun får ut sine ville og mørke side når hun begynner på en ny skole og hun kan begynne å utforske seg selv. Hun får hjelp av sin søster, og det viser seg at hennes storesøster ikke er helt riktig bevart.

Jeg likte spesielt energien i enkelte scener når vi ser protagonisten viser sin mørke og gale side. Kombinert med passende musikk så blir det energi ut av disse scenene, og Garance Marillier er knallgod i rollen hun spiller. Atmosfæren i disse scenene er av den mørke sort, og man kan ikke klage på at filmen ikke klarer å skape en egen identitet og atmosfære.

Selv om jeg egentlig forventet en mye mørkere og alvorlig film, så fikk Raw frem smilet mitt og jeg likte reisen til protagonisten. Dette var underholdende, og det var kjempefint å se en film igjen med energi og ganske god musikk som øker kvaliteten litt i de beste scenene. Filmmusikk har mye å si, det er det mange som glemmer!

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, ikke så skarpt og fargene er matte.

Dialogen er klar og tydelig. Det er lite bruk av sidehøyttalerne i denne filmen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.