Visit my YouTube channel here.

[Rec] (2007)

En TV-reporter og hennes kameramann skal filme hverdagen til byens brannmannskap. Det skjer veldig lite, men så må brannmannskapet rykke ut. Beboerne i en bygning hører merkelig lyder i en leilighet. Politiet venter på brannmennene slik at de får åpnet døren. De vil angre på at de åpnet den døren.

Nå befinner vi oss i Spania. Filmen heter [Rec], og den stjeler formelen til The Blair Witch Project og Cannibal Holocaust. Hva betyr det? Vi ser alt gjennom et kamera som er overalt. Høyt og lavt. [Rec] har fått strålende kritikker, og det er en god film. Du tar som sagt kamerabruken til de to ovennevnte filmene. Deretter isolerer du rollefigurene i en bygning der rabiate mennesker herjer. Hvilken filmer tenker du på nå? 28 Days Later og The Descent selvsagt. Men de infiserte er også zombier, så da har vi noen seige jævler som nekter å dø med det første.

[Rec] har nesten like kort spilletid som Cloverfield. 70 minutter er kort, men det fungerer fint. Sammenlignet med Cloverfield tar det ikke lang tid før det skjer noe i [Rec]. Filmen er spennende til tider, men også litt for forutsigbar. Jeg har aldri funnet zombier skremmende, da frykter jeg mer de rabiate menneskene i 28 Days Later. Heldigvis er det de rabiate menneskene som er med i [Rec], selv om det er en som står opp fra de døde her. Da blir det litt zombiefilm også, men bare litt.

Det er litt dødtid i filmen når TV-reporteren intervjuer menneskene som bor i bygningen. Ellers holder filmen et godt tempo med noen glimrende og skremmende scener. Det topper seg på slutten, og det var først da jeg ble virkelig skremt. På slutten henter [Rec] inspirasjon fra The Descent. Da snakker vi klaustrofobiske scener!

Skuespillerne gjør en grei jobb, ikke noe mer. Det er få som imponerer her. Filmen er ikke særlig grafisk. Det er selvsagt mye biting her, men det er veldig lite gørr. Det er atmosfæren det satses på i [Rec], og der lykkes den. Noe som var skuffende var slutten. Den ble for slapp, og det fortjente ikke filmen når det tok av helt på slutten. Da forventet jeg en litt genial slutt slik som i The Descent og The Blair Witch Project.

[Rec] er en god film. Personlig har jeg sett veldig mange filmer i denne sjangeren, og da krever jeg nok mer enn den vanlige seer som ikke ser så mye film. Først på slutten følte jeg at det ble skikkelig spennende, selv om scenen var helt lik den i The Descent. [Rec] er ikke en nyskapende film i mine øyne, og det merkes godt med tanke på den dårlige slutten. [Rec] stjeler kameraet i The Blair Witch Project, rabiate mennesker fra 28 Days Later og isolerer en liten gruppe mennesker i en bygning slik som i The Descent. Grottene har blitt byttet ut med en større bygning. Ikke originalt, men det fungerer fint.

Til dem som ikke tålte kamerabruken i Cloverfield, er ikke [Rec] å anbefale. Jeg hadde ikke problemer med kamerabruken i Cloverfield. I [REC] er det altfor mye bevegelse og risting at det ødela en del scener. Det avtar litt på slutten heldigvis, men her ble det til tider for mye bevegelse.

[Rec] er uansett en film som er å anbefale, for det var en av de bedre grøsserne som kom ut i 2007. Til siste en gledelig nyhet. Hollywood lager en nyinnspilling i disse dager. Viktig å tenke på fjols som ikke klarer å lese undertekster, men som heller vil ha dårlige kopier av gode filmer. Sære mennesker!

7

10 thoughts on “[Rec] (2007)”

  1. Denne skal kjøpes. Jeg har begynt og få sansen for Spanske skrekkfilmer og thrillere.

  2. Spanske Rec 2 kom ut for ikke så grusomt lenge siden. Faktisk noe av det bedre jeg har sett av oppfølgere når det kommer til grøssere.

  3. Ja definitivt, kan jo hende at du synes jeg er litt snill. Jeg har bare et stort spansk talende hjerte til denne filmen. Forresten så jeg [Rec] den amerikanske utgaven, den var også skremmende. Skremmende dårlig….

    1. Jepp, Quarantine var ikke mye å skryte av. Kommer sikkert en oppfølger, eller rettere sagt, en nyinnspilling av [Rec] 2. Har [Rec] 2 og The Descent 2 liggende, må bare få tid til å se de. Tid og andre filmer er alltid et problem. 🙂 Sett The Descent-filmene?

    1. Den første må du se, oppfølgeren har jeg ennå ikke sett, men den skal by på mye av det samme. Dessverre ødelegger oppfølgeren den geniale slutten vi fikk i den første filmen. Se den første filmen, en av de beste grøsserne som kom ut i perioden 2000-2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.