Visit my YouTube channel here.

Red Cliff (2008)

Kampen om Kina.

Hong Kongs store sønn, John Woo, vender tilbake etter hele 16 år i Hollywood. Hans siste Hong Kong-film var den fantastiske Hard Boiled, der vi fant Chow Yun Fat og Tony Leung Chiu Wai i hovedrollene. Etter planen skulle de begge være med i Red Cliff, men Chow Yun Fat trakk seg underveis. Dumt spør du meg, med tanke på hvor godt Tony Leung Chiu Wai og Chow Yun Fat spilte i Hard Boiled. Trioen skulle samles, men det ble bare John Woo og Tony Leung Chiu Wai.

Red Cliff er til nå den dyreste filmproduksjonen i Asia. Det er to større kampscener i filmen, og de er storslåtte. Jeg har sett bedre kampscener, men jeg ble overrasket over at John Woo klarte å lage en såpass pen og visuell periodefilm. Periodefilmer er ikke noe jeg forbinder med John Woo.

Det beste med Red Cliff er gode rolletolkninger og rollefigurer med personligheter. Det blir mye snakk mellom de to slagene når avtaler gjøres, men det blir aldri kjedelig da rollefigurene er interessante og det er morsomt å bli nærmere kjent med dem.

Filmmusikken er litt merkelig. Den er bra, men jeg ble overrasket over hvor lystig den var. Underveis satt jeg pris på den lette tonen, for jeg har sett nok av denne type filmer med gravalvorlig musikk.

Man ser ikke mye til avkappede kroppsdeler i Red Cliff. Det er mest blodsprut og spyd som borer seg fast i kroppen når den uheldige flyr av gårde inn i solnedgangen. Jeg ble som sagt litt skuffet over nærkampene, for råskapen mangler.

Humor finner vi også i Red Cliff. Vakre Wei Zhao som spiller den tøffe prinsessen er bedårende, vakker og en god skuespiller som kan smelte et hjerte av is. Hun er nok mest kjent for sin rolle i Shaolin Soccer der hun spiller kvinnen med uren hud som ender opp med å bli en målvakt. Det var artig å se en japaner ved navn Shido Nakamura i Red Cliff. Han er en av mine favorittskuespillere. I Red Cliff ser han bare sint ut. Dessverre fikk han for lite å jobbe med.

Nå venter jeg spent på fortsettelsen. Red Cliff ble delt opp i to filmer, og den andre delen skal komme ut i 2009 hvis alt går etter planen. John Woo pinte meg når rulleteksten kom, for den avgjørende kampen må bli gigantisk.

7

6 thoughts on “Red Cliff (2008)”

 1. Har du sett den ekstremt forkortete utgaven som ble lansert i Norge blant annet?

  1. Nei, kommer aldri til å skje. Jeg prøver alltid å se/kjøpe de originale utgavene fra Asia, kjøper f.eks. ikke nordiske utgaver, spesielt norske utgaver pleier å stinke (snakker om dvd og spesielt blu-ray). Se bare på filmene til Jackie Chan, Jet Li og andre filmer som har blitt lansert her, UK og i USA, klipt og i noen tilfeller kun dubbet. Hårreisende! Selv med dårligere bildekvalitet foretrekker jeg å se filmen i sin helhet.

   Håper ikke kinoene tjente noe på Red Cliff her i Vesten, de fleste utgavene var vel trimmet ned like mye. Da er det ikke noe poeng å vise filmen på kino i det hele tatt, hele saken er jo absurd.

   Har du sett begge versjonene?

 2. Nei har faktisk ikke sett noen av dem, MEN har akkurat kjøpt meg den asiatiske utgaven i fra play.com til en dyr penge. Men er den “vestlige versjonen” dubbet?

 3. Ja kjøpte den mandarinske utgaven, bare lurte på om den møkka europeiske var dubbet. Noen den sikkert da er. Spesial Edition er det jeg kjøpte ja, bare ikke Blu-ray…. Har ikke det jeg ;-(

  1. Du kan være trygg på at den ikke er dubbet til engelsk (er det du mener?). Franskmennene og tyskerne er fæle til å dubbe, men ingen gidder å dubbe vanlige spillefilmer fra Asia i UK (anime er et unntak). Har ikke opplevd det siden de gode, gamle Jackie Chan-filmene. Koster for mye penger, er ikke lønsomt i lengden, og ingen filmelskere setter pris på det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.