Visit my YouTube channel here.

Sad Vacation (2007)

sad-vacation1

Kenji finner sin mor etter mange år. Han hater henne av hele sitt hjerte, og han forsøker å få hennes nye familie til å gå i oppløsning.

Man får sympati for Kenji der han i starten tar seg av en kinesisk gutt som har blitt smuglet over til Japan. Samtidig tar han seg av en mental syk kvinne som venter på sin bror. Der og da er Kenji en sympatisk rollefigur, og han virker helt ok. Men han er en ulv i fåreklær. For uansett hvor godt han har det, hater han sin mor som forlot ham når han var liten. Faren tok sitt eget liv og Kenji havnet på skråplanet. Når han først begynner å få orden på livet sitt i voksen alder, treffer han selvsagt på sin mor, og han mister kontroll over seg selv. Alt er svarthvitt.

Tadanobu Asano har alltid likt de smalere filmene der han kan spille sære rollefigurer. Sad Vacation er en dramafilm som har litt svart humor opp i all elendigheten. Skuespillerne gjør jobben sin bra, og selv om filmen er lang står den aldri stille. Det skjer noe hele tiden, på godt og vondt. Slutten er fin, for ikke alt går etter planen for vår gode venn Kenji. Faktisk er slutten helt genial, og man må le litt opp i all elendigheten, for Kenji får døren rett i trynet.

Sad Vacation er en typisk japansk film som tar seg god tid med å fortelle en historie. Filmen har alt man kan ønske seg av interessante rollefigurer, vakker natur og en fin historie.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.