Vacation (1983)

the vacation collection

Familietur.

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 1.0
Undertekst: Norsk

Familien Griswold skal på en hyggelig biltur til en fornøyelsespark. Veien er lang, og underveis skjer det mye rart når far er litt dysfunksjonell. Han er ikke så smart, og familien kommer opp i mange rare situasjoner når far er en familiemann utenom det vanlige.

Nesten alle har et forhold til familien Griswold. Dette er serien ingen andre feriefilmer har klart å følge. Familien Griswold er en herlig dysfunksjonell familie med store problemer, det beste er at de tror de er en normal familie.

De mest overraskende er at filmen har fått aldersgrensen 7 år i Norge. Jeg ser at filmen har fått forskjellige aldersgrenser i andre land, noe jeg forstår. Dette er en familiefilm, men her ser man at familien kjører med et lik på taket og det er antydninger til incest. Jeg lo godt av den mer mørke humoren, men de yngste vil ikke forstå noe av den mer mørke humoren i filmen. Spesielt at faren til en ung jente sier hun er den beste til å tungekysse. Hallo? Hadde Vacation kommet ut nå, så hadde den fått høyere aldersgrense. Jeg tror ikke Hollywood hadde turt å lage en familiefilm som Vacation lenger. Lenge leve 80-tallet!

Vacation var den første filmen i serien. Den har sine mangler og feil, mange situasjoner blir ikke så morsomme som filmen forsøker på. Mot slutten sier Clark Griswold ting som ikke egner seg i en familiefilm, derfor skiller Vacation seg ut blant familiefilmer. Clark Griswold har sine problemer bak sitt vennlige smil, han skjønner ikke når nok er nok. Mannen bruker alle midler for å nå sitt mål, for å få familien sin til å huske øyeblikket, det klarer han med bravur.

Vacation har fremdeles sjarm, det kan jeg ikke si at så mange av dagens komediefilmer har.

Bilde: 7/10 Lyd: 6/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildet er mykt, fargene er matte og det hele ser litt slitt ut. Heldigvis kunne jeg ikke se noen større skader på bildet.

Dialogen er klar, ellers skjer det er ikke så mye når det er bare en kanal som blir brukt.

Ekstramateriell:
On National Lampoon’s Vacation: Introduction by Chevy Chase, Randy Quaid and Matty Simmons (1 minutt)
Commentaries by Chevy Chase, Randy Quaid, Beverly D’Angelo and more!
Featurette Inside Story: National Lampoon’s Vacation (85 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.