Visit my YouTube channel here.

Session 9 (2001)

session 9

Just have an exit plan, dude. You stick with this job too long, it’ll mess you up, man. It gets inside of you – the stress.

Session 9 er en fin og undervurdert film som kryper godt under huden på deg. Filmen er enkelt lagt opp. Her handler det om å lage en ekkel atmosfære og følelsen av aggresjon og galskap. Brad Anderson er en av de bedre regissørene, han står bak The Machinist og Transsiberian, to gode filmer. Han er i min bok en undervurdert regissør. Han har en strukturert måte å fortelle en historie på, mye hviler på skuespillerne. Skuespillerne i Session 9 leverer alle solide rolletolkninger, spesielt David Caruso og Peter Mullan får frem galskapen.

Session 9 er ikke en overnaturlig thriller, selv om det kan virke som om man bygger nettopp opp til en overnaturlig thriller i starten av filmen. Mange i gruppen sliter med sitt, og det er en imponerende atmosfære man har klart å skape her med intense, aggressive scener og et nifst lydbånd med en gammel pasient og alle hennes personligheter. Denne type filmer elsker jeg.

Session 9 er en minimalistisk film som ikke bruker billige triks med høy lyd eller at noen alltid står rundt hjørnet for så å hoppe frem. Dette er en film som kryper godt under huden din. En film for oss eldre, den blir nok for treg for de yngre som er vant med høy lyd og billige triks for å skremme seeren.

8

2 thoughts on “Session 9 (2001)”

  1. Next Stop Wonderland i fra 1998 er min favoritt film av Brad Anderson. Det er faktisk noe så sprøtt som en original komedie, og jeg liker igrunn egentlig ikke komedier.Happy Accidents i fra 2000 er heller ikke en dårlig film. Må faktisk si det at Session 9 er en av de svakeste av ham. Og da gir jeg han litt pepper, fordi det er også en veldig god film. 7 av 10 ville nok den fått, og det er jo faktisk ikke ille. Så det er helt klart at Mr. Anderson er en spendende og god regissør med et godt øye for det litt sære og gode ved en film. Jeg vil faktisk gå så langt å kalle han en undervurdert regissør.

    1. Har ikke sett Next Stop Wonderland eller Happy Accidents. Må sjekke dem ut da de tre andre filmene jeg har sett falt i smak. Takker for tipset. Enig at han er undervurdert. Håper han ikke selger sin sjel som så mange andre regissører gjør.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.