Visit my YouTube channel here.

Socialphobia (2014)

soscialphobia

En ung kvinne blir funnet drept etter at hun begynte å krangle med andre personer over sosiale medier. Denne kvinnen er kjent for å kritisere og hisse opp andre, men fortjente hun å dø?

Socialphobia tar opp nåtidens kommunikasjonsteknologi og konsekvensene av å slenge med leppa uten å tenke nærmere over det man sier for man sitter trygt bak en skjerm og tastatur. Da er det lett å være tøff, spørsmålet er om disse personene hadde turt å si dette i virkeligheten ansikt til ansikt med andre personer.

Dagens bruk av sosiale medier har gjort folk dummere, spesielt Facebook tar kaka. Det er helt klart at det er flere personer som burde vært beskyttet mot seg selv og ikke hatt tilgang til Internett og Facebook. Teknologi skal jo hjelpe oss å gjøre ting lettere i hverdagen, men teknologien gjør også folk sløvere og dummere, det er det ikke noe som helst tvil om. Det er bare å seg en tur på Facebook der narsissister herjer som verst.

Etter at en kvinne har ytret ufine kommentarer over Twitter etter at en soldat tok sitt eget liv, hisser hun opp en liten gruppe med yngre mennesker som oppsøker henne. I leiligheten finner de henne hengt, politiet tror at hun har tatt sitt eget liv, men det tror ikke denne gruppen, så de begynner å etterforske denne saken på egenhånd.

Socialphobia er i grunn en interessant film der det viser seg at den avdøde kvinnen elsket å kritisere andre, men hun klarte aldri å skape noe selv. Man blir aldri særlig kjent med henne, men man får et godt inntrykk av hvem denne personen er. Hun er en hatefull og en litt mislykket kvinne, så man bryr seg egentlig ikke om hennes død.

Slutten er passende, mer har jeg ikke lyst til å si, ellers avslører jeg for mye. Men poenget er at man kan ikke tro at det ikke finnes konsekvenser når man slenger med leppa bare for at man sitter bak en skjerm. Socialphobia er en film det er verdt å se, spesielt for yngre siden mange har mistet en sperre når de kommuniserer over Internett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.