Special ID (2013)

special id

En politimann har infiltrert og vært medlem i en kriminell gruppe i over åtte år. Han ønsker å få jobben som en vanlig politimann tilbake igjen, men først må han ta et oppgjør med en gammel kjenning som har begynt å bli en mektig mann.

Special ID har blitt slaktet av de fleste med god grunn. Dette er en rotete og kaotisk film som blander action, drama og komedie. Denne blandingen smaker som en vond blandingsuppe, alarmklokkene ringer alltid når jeg ser at en film er samarbeidsprosjekt mellom Hong Kong og Kina.

Det er alltid interessant å se hva Donnie Yen finner på når gjelder kampkoreografien. Kampsekvensene i Special ID er heldigvis ganske gode med mye energi, spesielt den siste kampen der Donnie Yen fortsetter å blande inn mixed martial arts. Dessverre er ikke hans motstander like god, så finaleoppgjøret blir ikke like minneverdig som andre finaleoppgjør i andre Donnie Yen-filmer.

Den kvinnelige medspilleren blir kun et irritasjonsmoment. Hun skal være en actionhelt, men seriøst, da må man få en kvinne som veier mer enn 15 kg. Hennes hår veier sikkert 10 kg, resten av kroppen veier 5 kg. Da blir det latterlig å se på når hun begynner å slåss mot mannfolk og setter en av dem skikkelig på plass med kroppen fra helvete. For et beinrangel!

Selve manuset er helt råttent. Som sagt, en merker godt når kineserne får for mye makt under filminnspillinger. Det er stor forskjell på filmer fra Hong Kong og Kina, dessverre er det slik at nå er det fastlandet som nesten styrer hele filmindustrien siden de sitter med mest penger. Dette er svært ødeleggende for kvaliteten i spesielt actionfilmer som dette, det merket man på hele den merkelige tonen som man stadig finner i kinesiske filmproduksjoner.

De eneste som bør sjekke ut Special ID er fans av Donnie Yen. Jeg er en av dem, og eneste grunnen til at jeg holder ut disse filmene er å vente på action og kampsekvensene. Men herregud, for en dårlig blandingssuppe av en film!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.