Visit my YouTube channel here.

The Cabin in the Woods (2011)

Ok, I’m drawing a line in the fucking sand. Do NOT read the Latin!

Bilde: 2.35:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Commentary with Drew Goddard & Joss Whedon, Documentary, Featurette, Wonder-Con Q&A, Special Effects.

En vennegjeng tar seg en hyttetur, og der vil også de fleste dø.

The Cabin in the Woods er ikke særlig original, det prøver den heller ikke å være. Den er mer en hyllest og lettere satirefilm som leker seg med sjangeren. Når kameraet viser oss hytten tidlig i filmen, drar man raskt kjensel på at denne kameravinkelen har man da sett før i The Evil Dead. Selvsagt blir det også lest opp noen ord på latin som vil starte en massaker, og kjøreveien blir også ødelagt underveis. Det er så mange kjente referanser til den første The Evil Dead-filmen, at guttefansen vil bli våte i underbuksen av begeistring. Når kjellerluken slår opp, vil du sikkert høre noen ubehagelige stønn i kinosalen. Det er veldig mange kjente filmreferanser her, så det er best å ha kjennskap til sjangeren og filmene for å få fullt utbytte av filmen. Nerdene vil kose seg med referansene, det gjorde jeg selv. Ekstra morsomt var det å se referansene til Hellraiser og Pinhead.

Det jeg ble mest overrasket over var skuespillerne og rollefigurene som ikke irriterte meg. De fleste hater rollefigurene i denne type filmer. De er dumme, nakne og høylytte og skuespillerne pleier å stinke. Men her var de ganske normale, selv om de selvsagt er stereotypiske rollefigurer som skal følge en velkjent formel som er en selvskreven regel i sjangeren. Fran Kranz som spiller dophodet Marty, er den som er klart best og vil sjarmere de fleste i senk. Jeg trodde det var sønnen til Owen Wilson, han har nok hentet inspirasjon fra den karen.

Så kommer det negative. Drapene har for lite blod og gørr, og de er ganske ordinære og kjedelige. Grøsserkomedier er vanskelig å lage, men jeg har alltid to regler. For det første må filmen få meg til å le, det gjorde nesten aldri The Cabin in the Woods. For det andre må drapene være kreative, helst blodige også. Igjen feiler The Cabin in the Woods, selv om det tar av mot slutten av filmen blir det for mye dataeffekter som ser kunstige ut. Humoren tar seg heldigvis opp på dette tidspunktet, men dette vil aldri bli en ny Evil Dead II.

Bland sammen Evil Dead II og Thir13en Ghosts, og du får The Cabin in the Woods. Den er ikke like god som mange skal ha det til, den mangler noe eget som gjør at den skiller seg ut i mengden. Jeg vil anbefale en film som snek seg under radaren for de fleste, den heter Tucker and Dale vs Evil (2010). Der har du en film som virkelig får deg til å le, og jeg forventet mye av det samme med The Cabin in the Woods.

Bilde: 7/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildekvaliteten er ikke helt optimal. Lysstyrken og kontrasten er satt for høyt opp slik at sortnivået blir ødelagt og fargene blir veldig matte. Detaljene uteblir også i de mørkeste scenene, og filmen ser veldig slitt ut når sortnivået blir ødelagt. Jeg hater når noen kødder med sortnivået, jeg blir alltid satt ut hvis noen har stilt lysstyrken for høyt opp.

Lydkvaliteten derimot er veldig bra med et aggressivt lydspor der filmmusikken hamrer i vei, og filmen benytter seg også veldig mye av sidehøyttalerne. Det er en nytelse å sitte i midten av rommet mot slutten av filmen når det tar helt av. Lydsporet har også noen fine bassscener. Et fint og luftig lydspor dette her.

Ekstramaterialet består av ett kommentatorspor, en dokumentar, litt om spesialeffektene, Joss og Drew svarer på spørsmål og litt til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: