Visit my YouTube channel here.

The Darjeeling Limited (2007)

the darjeeling limited bd

I love the way this country smells. I’ll never forget it. It’s kind of spicy.

Bilde: 2.40:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

I wonder if the three of us would’ve been friends in real life. Not as brothers, but as people.

Wes Anderson er regissør, og i hovedrollene finner vi Owen Wilson, Adrien Brody og Jason Schwartzman. Alle sammen leverer gode rolletolkninger. Filmen handler om tre brødre som vil finne seg selv og starte på nytt, og da er en spirituell togreise gjennom India midt i blinken, finner den eldste broren ut. De har også et annet mål i sikte, og det er å finne moren som har stukket av, hun dukket aldri opp under farens begravelse.

Min favorittfilm regissert av Wes Anderson er The Royal Tenenbaums. Det er en del likheter mellom disse to filmene der vi følger en sær og sprø familie som forsøker å få orden på livet sitt. Faren er død, og moren har rømt til et annet land. Brødrene har ikke sett hverandre siden begravelsen, og den eldste finner ut at en tur gjennom India kan bringe dem nærmere hverandre igjen.

Det her var vel den fjerde gangen jeg har sett filmen, og nå seilte den opp som en av mine favorittfilmer i Wes Anderson-universet. Jeg har alltid gitt filmen 7 ut av 10, nå havnet jeg på en 9. Det var bare noe som klikket, dette var en film som var perfekt når det regnet ute og man følger brødrene i fargerike India.

Nå er ikke filmene til Wes Anderson for alle. Selv om filmene har mye sjarm, er de til tider meget sære. The Darjeeling Limited er nok en sær film fra Wes Anderson, men jeg liker filmene til karen. Det går sakte unna, men han har alltid noen fascinerende og skrullete rollefigurer som man ikke kan unngå å falle for. The Darjeeling Limited er også en visuell vakker film med god filmmusikk.

Humoren heller mot det svarte, og det er ikke en film som gir deg latterkrampe. Det er sjarmen og rollefigurene som gjør Wes Andersons filmer så geniale, og det finner du i The Darjeeling Limited.

Bilde: 9/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 6/10

Jeg har ventet lenge på å se The Darjeeling Limited på Blu-ray Disc. Bildekvaliteten skuffet ikke. Bildet er klart, og fargene er glovarme. Bildet er ikke så skarpt, men jeg tror ikke det heller hadde passet så godt inn her. Jeg kan ikke se for meg at noen vil bli skuffet over bildekvaliteten man finner her.

Dialogen er litt lav, og det er heller ikke mye aktivitet i sidehøyttalerne. Filmmusikken kommer fra fronthøyttalerne, men også her blir det litt for lavt.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Featurette (21 minutter)
Conversation with James Ivory (21 minutter)
Essay By Matt Zoller Seitz (12 minutter)
Sriharsh´s Audition (3 minutter)
Deleted Scene & Two Alternate Takes (3 minutter)
Sketch By Roman Coppola (2 minutter)
Waris´ Diary (12 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: