Visit my YouTube channel here.

The Guardian (2006)

the guardian

Your wife left you. Your best friend is dead. You sound like a country song. If you had a dog, he’d be run over by now.

Kevin Costner og Ashton Kutcher har hovedrollene i The Guardian. Kevin Costner som instruktør, og Ashton Kutcher som elev. The Guardian starter ganske bra, og vi ser et redningsoppdrag som går galt. Det er ikke noe å utsette på effektene i filmen.

Men så begynner elendighetene. Kevin Costner passer ikke inn som en streng instruktør. Uansett hvor mye regissøren forsøker å fremstille Ben Randall som en mann med autoritet. Kevin Costner har ikke denne egenskapen. Han er for rolig og avbalansert som han alltid har vært, og som han alltid kommer til å være. Ashton Kutcher sin rolletolkning er heller ikke bra. Jeg har ikke mye til overs for denne karen, men han viste meg en ny side i The Butterfly Effect. I The Guardian er han elendig, og overspiller så ti de grader. Vi har da en dau instruktør og en fjomp som overspiller

Det såkalte samholdet man prøver å skape her, fungerer ikke med Ashton Kutcher sin rollefigur Jake Fischer. Det blir komisk når gruppen blir etterlatt på sjøen, og Jake Fischer bestemmer seg for at alle må holde sammen og jobbe som et lag.

Men så kommer det verste når filmen nærmer seg slutten. Scenen jeg snakker om er redningsoppdraget. Her er det store spoilere, så ikke les videre hvis du ikke har sett filmen. For det første må Jake Fischer utføre oppdraget alene! Hallo, skal ikke en livredder som kjemper mot kjempebølger og båter som synker ha backup? Dette yrket er så risikofylt, og man sender ut en mann helt alene i disse omgivelsene. Se for deg at man tilkaller S.W.A.T., og det kommer en eneste mann. Til slutt har vi den elendige slutten der vaieren ryker, og selvsagt velger Ben Randall å ofre seg. Det første mann lærte var hvor høyt man kunne hoppe fra et helikopter og overleve, og hvor høyt man ikke kunne hoppe fra et helikopter. Der dingler Ben Randall og Jake Fischer, og isteden for at helikoptret går lavere ender det med at Ben Randall hopper fra en høyde som dreper. Det er noe av det dummeste jeg har sett. Gutta i helikopteret har ikke ekstra vaier med heller. Dette er så på trynet, og ødelegger en ellers så kjedelig film ekstra mye.

The Guardian er en kjedelig film med kjedelige rollefigurer og dårlige skuespillerprestasjoner. Det er litt lattermildt at folkene som har laget denne filmen dedikerer denne filmen til Kystvakten på slutten. Gjenspeiler denne filmen virkeligheten, så vil jeg ikke reddes av Kystvakten. Jeg tviler på at filmen gjenspeiler virkeligheten, og jeg tror nok at Kystvakten er blodig fornærmet.

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.