The Mermaid (2016)

En havfrue bli sendt ut for å drepe en forretningsmann som truer eksistensen til havfruer og havmenn. Men litt etter litt blir hun forelsket i ham, noe som selvfølgelig skaper problemer.

The Mermaid er regissert av Stephen Chow, igjen holder han seg bak kameraet. Nå er det på tide at han er foran kameraet også.

The Mermaid tjente inn rundt 500 millioner dollar på kinoer i Kina. Det er en ny rekord, Stephen Chow er et stort navn og man forventer mye når man setter seg ned for å se hans siste film.

Dessverre er The Mermaid hans svakeste film som regissør siden han fikk sitt store gjennombrudd med Shaolin Soccer. Filmen er svært rotete, karakterene er svake og historien klarer ikke å engasjere.

Grunnen til at filmen er så skuffende er nok at de røde djevlene nok en gang saboterer en film som burde levere mer enn det man får se her. Stephen Chow pleier å ha en ganske frekk tone, den frekke tonen finner man ikke her. Det mest skuffende er at humoren også er veldig flat og ikke særlig kreativ.

Jeg følte ikke noe kjemi mellom den rike mannen og havfruen. Det er ikke noe kjemi mellom skuespillerne, manuset er rett og slett for svakt. Filmen fokuserer veldig mye på forholdet mellom disse to, men det er ikke mye de gjør sammen som skulle tilsi at de føler så mye for hverandre. Det får ikke filmen frem i det hele tatt.

Mot slutten blir The Mermaid for brutal. Havfruer og havmenn blir slaktet ned som delfiner, det er brutalt å se på og helt upassende. Samtidig forsøker filmen å presse inn hva vi mennesker gjør galt mot miljøet. Det føles så billig ut, dette budskapet fungerer for det meste på yngre barn under åtte år, og da treffer jo filmen målgruppen sin når det gjelder den kinesiske befolkningen.

Jeg er en kjempestor fan av Stephen Chow, men dette her var bare skuffende. Dette er en film som gaper over for mye, den mister helt fokus på hva den holder på med og hva den ønsker å fortelle oss. The Mermaid kommer for meg til å være en av de største skuffelsen i 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.