Visit my YouTube channel here.

The Prophecy (1995)

the prophecy

Den andre englekrigen.

The Prophecy er en ganske god og annerledes film der vi treffer noen slemme og snille engler. Atmosfæren er mørk, filmmusikken hjelper til med å skape den dystre og litt skitne atmosfæren.

Historien er interessant og ganske unik. Christopher Walken er som vanlig alltid god, spesielt når han spiller skurken. Men den som stjeler showet heter Viggo Mortensen, som spiller selveste djevelen. Han er så kul og ekkel at han setter Christopher Walken på plass, noe som ikke ofte skjer.

Dessverre er jentungen i filmen elendig. Hun er til å kaste opp av, det samme med de stereotypiske indianerne som kun er indianere, ingen av dem får noe vesentlig skjermtid. Jeg er så lei av samer og indianere i filmer altså!

Jeg har ikke sett oppfølgerne ennå, men jeg må sjekke ut alle filmene i serien. For jeg liker historien, og det er heller ikke ofte man treffer drapslystne engler i spillefilmer.

4 thoughts on “The Prophecy (1995)”

  1. Lucifer direkte oversatt betyr “Lys bringer” også kalt “morgenstjerne. Grunnen til dette er at Lucifer handler om tilbedelsen av planeten Venus. Grunnen til at Venus var tilbedt av mange oldtids samfunn var at Venus alltid ligger noen få minutter foran solen i sin bane, slik at det ser ut som Venus tauer solen frem hver morgen. Derav ordet lys-bringer og morgenstjerne. Navnet Lucifer er ikke nevnt i bibelen, noe som er merkelig siden kristendommen er verdens mest sekulære religion som har stjålet alt fra ca. 15 forskjellige religioner og satt sammen av Romerne. Grunnen til at Lucifer har ofte blir sett på som djevelen er at kirken valgte å fronte Lucifer som ett annet navn på djevelen slik at de kunne demonisere Luciferiansk tilbedelse, noe somblant annet er vanlig i frimurer sammenheng og blant “new-age” grupperinger. Dette er i utgangspunktet en uskyldig natur tilbedelse av solen og Venus. Grunnet folks manglende evne til å i det hele tatt sjekke fakta om noe som helst, blir fortsatt den dag i dag Luciferianere kalt djeveldyrkere av den dumme masse. Det er den manglende grunnleggende kunnskapen som gjør meg irritert nok til å skrive dette innlegget, hvorvidt religiøse grupperinger ønsker å bruke løgn for å forfølge hverandre er meg knekkende lukegyldig da all religion er fullstendig sosiopatisk og usunt.

      1. Vurderer det grunnet Walken og Mortensen, 2 karer jeg liker. Men har ikke sett disse filmene enda. Det var derfor jeg egentlig var inne på anmeldelsen din, men så ble jeg grepet av irritasjon over hvordan filmindustrien hjernevasker befolkningen med feilinformasjon… 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.