Visit my YouTube channel here.

True Romance (1993)

I mean look at her. It looks like she fell off the ugly tree and hit every branch on the way down.

Sjekk denne rollelisten: Christian Slater, Patricia Arquette, Val Kilmer, Dennis Hopper, Gary Oldman, Brad Pitt, Tom Sizemore, Christopher Walken, Samuel L Jackson, Chris Penn og James Gandolfini. Det er sjeldent å se en slik stjernespekket rolleliste i en enkelt film.

Tony Scott har en rekke gode filmer bak seg, men dette er den beste filmen etter min mening. Christian Slater og Patricia Arquette stråler i sine roller, og det er herlig å bevitne. True Romance blir aldri kjedelig, og man sitter å holder pusten til siste scene. True Romance kan kategoriseres som en voldelig kjærlighetsfilm, der man blir vitne til hva man er villig til å gjøre for sin elskede.

Alt er så perfekt i True Romance. Voldsscenene er rå som faen, og det er spesielt når James Gandolfini grisebanker Patricia Arquette som er den jævligste scenen her. Scenen er jævlig brutal, og James Gandolfini stråler virkelig som en hensynsløs jævel som liker det han gjør. Andre skuespillere som virkelig bemerker seg her er Gary Oldman og Christopher Walken. Gary Oldman er helt vill, og Christopher Walken er kald og brutal. Akkurat slik vi kjenner Christopher Walken på sitt beste.

Filmmusikken er også i toppklasse. Det er spesielt åpningmelodien som blir sittende igjen. Den er visst tatt i fra en annen film ved navn Badlands. En film jeg ikke har sett.

True Romance er en stjernespekket film som virkelig leverer varene. Herlig dialog, god musikk og fantastiske skuespillerprestasjoner. En vakker kjærlighetshistorie som til slutt blir forvandlet til en voldsorgie med stil. Heldigvis fikk ikke Quentin Tarantino sluppet til som regissør, og han stod kun for manuset. Men for et manus, her må jeg gi Quentin Tarantino skryt!

10

8 thoughts on “True Romance (1993)”

 1. Bra anmeldelse av verdens beste film, etter min mening. Jeg har fulgt bloggen din i 1 års tid nå, du er den eneste bloggeren/filmanmelderen jeg følger fast og du skriver godt!

  Kom til å lure på hvor mange filmer du har gitt full pott (10/10). Vet du dette?

  1. Hei, takk for den hyggelige tilbakemeldingen!

   Helt enig at True Romance er en av de beste filmene som er laget, fantastisk film.

   Bruker alltid å gi filmer karakterer på IMDB, så det er ikke så vanskelig å telle. Men det er noen 10/10 som jeg har kun sett en gang. Som du sikkert vet er det kun de beste filmene som man gir full pott hver eneste gang man ser dem som man kan telle med synes nå jeg. Det er noen 10’ere jeg har gitt som jeg er mer usikker på, men totalt er det 59 filmer 10/10 av rundt 2700 filmer. Serier har jeg da ikke regnet med. Det er 3-4 filmer som kanskje vil miste et eller flere poeng ved gjensyn.

   Hva er dine favorittfilmer?

 2. Ser poenget ditt med at de virkelige 10’er filmene er de man gir full pott hver gang man ser dem, men det er og sånn at (nesten) uansett er det den første gangen som er den beste. True Romance har jeg sett 4 ganger. Jeg prøver å ikke se den for ofte, men jeg har elsket den like mye hver gang!

  Jeg har nå for tiden begynt å gi karakterer fra 1-10 på alle filmer jeg har sett/ser. Det har foreløbig endt med 13 10’ere ut av mellom 5 og 600 filmer. Jeg er ganske ferskt blitt avhengig av film, og har mye å se fram til. Må si jeg fristes til å se noen av de asiatiske filmene du rater høyest, selvom jeg er litt skeptisk, hehe.

  I tillegg til True Romance er filmene jeg har gitt 10/10 og mine favorittfilmer følgende: Taken, Law Abiding Citizen, Secret Window, Kiss Kiss Bang Bang, Heat, Inception, Mystic River, Felon, V for Vendetta, Léon, Fight Club og Sherlock Holmes.

  1. Enig at det ikke er så lurt å se sine favorittfilmer for ofte. Skal være et magisk øyeblikk når man ser sine favorittfilmer.

   Se de beste asiatiske filmene først, les kanskje litt om dem, lær deg ansiktene på skuespillerne som spiller i filmen, lettere å skjønne hvem som er hvem da, i starten altså. Alt nytt er uvant, men du vil sikkert finne ut underveis i ditt liv at hvis du er glad i film blir det kjedelig å begrense horisonten. Er så mye bra utenfor Hollywood. Nå er det bare for undertegnede å dykke ned i filmarkivet under 70-tallet, der har jeg problemer, så jeg burde nok utvide horisonten selv! 😉 Jeg har vel like mye problemer med filmer under 70-tallet som andre har med asiatiske filmer.

   Artig at du liker Kiss Kiss Bang Bang, elsker selv den filmen, en film som blir bedre for hver gang jeg ser den.

 3. Når det gjelder perioder, henger jeg og veldig dårlig med i både 70 og 80-tallet og alt eldre enn det, har og litt å hente fra 90-tallet tror jeg.. Sett gjennom min top 100 liste hvor 75(!) filmer er kommet ut etter år 2000..
  Åssen er markedet for å skaffe asiatiske filmer med norsk tekst, og helst også på blu-ray?

  1. Blir oftest slik at man ser de nyere filmene først, ikke noe galt i det, man søker andre filmer og tiår når brønnen er tom.

   Med norsk tekst er det vel kun de nyere og ikke fullt så gode filmene man kan skaffe på BR her i Norge. Platekompaniet ser jeg har noen. Ellers er det Amazon.uk og Amazon.com (hvis filmene er sonefri). Beste stedet er DDDHouse, men de fleste filmene der er låst til Sone A, og det er få sone har sonefri Blu-ray spillere. Irriterer meg at jeg ikke får kjøpt de beste utgavene fra Asia som er låst til Sone A, da sliper man utgaver som er trimmet ned med 15-20 minutter, som f.eks The Warlords er trimmet ned både i Europa og i USA, ikke Hong Kong-utgaven, som er den fulle versjonen. Mye å passe på! 🙂

   Men med norsk tekst blir utvalget svært begrenset, både på DVD og BR.

 4. Dette er en langt bedre film enn pulp fiction på alle måter. Nå liker jeg pulp fiction veldig godt, men føler den er for hypa i ettertid, det er denne filmen alle burde snakke om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.