The Snowman (2017)

I think it’s the falling snow that sets the killer off.

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1

Politietterforsker Harry Hole forsøker å finne ut av hvem som står bak flere brutale drap.

The Snowman er regissert av Tomas Alfredson (Låt den rätte komma in, Tinker Tailor Soldier Spy), og i hovedrollene finner vi Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg og Jonas Karlsson. Filmen er basert på en roman skrevet av Jo Nesbø, han har skrevet flere bøker om Harry Hole som har blitt en meget populær bokserie. Jeg har ennå ikke lest noen av disse bøkene så jeg vet ikke hvem denne Harry Hole er.

Som en krimfilm er The Snowman skuffende. Med tanke på at filmen har en habil regissør, så er det svært skuffende å oppleve at redigeringen er rotete. Flere scener føles ikke ferdige ut, her hopper man mye frem og det gjør at rytmen blir ødelagt og historiefortellingen ikke blir dyp nok.

Filmen klarer heller aldri å engasjere med sine tomme og innholdsløse karakterer. Man bryr seg rett og slett ikke om noen av karakterene, den eneste man føler litt for er Rebecca Ferguson som spiller politikvinnen. Hun er en ensom ulv som har sin egen agenda under etterforskningen. Hvem er denne Harry Hole, lurte jeg på når filmen var ferdig. Det burde filmen gi et svar på, noe den aldri gjør eller forsøker på. Latskap!

Selve historien og motivet til drapsmannen er mildt sagt elendig. Hvis boken er like dårlig fortalt og enkelt skrevet som det man ser i filmen, så kommer jeg aldri til å lese noen av disse bøkene, for jeg forventet høyere standard enn dette når man har med to svært gode skuespillere og en ganske god svensk regissør som burde ha fått til mer i skandinaviske omgivelser, slik som han gjorde med den fantastiske vampyrfilmen, Låt den rätte komma in.

Jeg tror det beste for alle hadde vært å lage en ekte skandinavisk film med skandinaviske skuespillere der man hadde valgt å lage en samarbeidsproduksjon mellom utvalgte skandinaviske land. Jeg er helt sikker på at resultatet hadde blitt mye bedre, for det er en haug med Varg Veum-filmer som er bedre enn The Snowman, og mange av de filmene føles billige ut og flere av dem holder ikke særlig høy kvalitet. Det burde si sitt.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 2/10

Bildet er klart, men ikke så skarpt og fargene er matte. Sortnivået er bra, men totalt sett så må jeg si at bildekvaliteten skuffet meg. Det hele blir for livløst og kjedelig.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer ikke så mye spennende på lydsiden i denne filmen, det blir for det meste dialog og litt filmmusikk som forsiktig fyller opp rommet uten å imponere noe særlig.

Ekstramateriell:
Cast of Characters (8 minutter)
Creating Joe Nesbø’s World (4 minutter)
The Snowman Killer (4 minutter)
Norwegian Landscape (7 minutter)
Stunt Files: The Sinking Lake (2 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.