Visit my YouTube channel here.

The Texas Chain Saw Massacre (1974)

the texas chain saw massacre bd

My family’s always been in meat.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En vennegjeng blir terrorisert av en kannibalfamilie når de går inn i feil hus. Da blir det helt Texas i Texas!

Denne utgaven er digitalt restaurert, og man finner mange timer med ekstramateriale.

Alle som er glad i film har sett The Texas Chain Saw Massacre. Dette er kultklassikeren som ble forbudt i mange land, også Norge. Jeg husker jeg ble interessert i å se vanlige spillefilmer som var ulovlige i Norge. Jeg lar ingen bestemme hva jeg skal se, nå snakker jeg ikke om snuff-filmer og annet faenskap. Jeg snakker om vanlige filmer som ble forbudt pga. voldsbruken. Jeg husker at jeg annonserte på tekst-TV hos TV2 der jeg ønsket å kjøpe denne type filmer. Jeg fikk filmene jeg var ute etter, men tror du ikke at politiet ringte meg opp! Idioten som ringte ville ikke si hvem han var, men jeg skjønte med engang hvem som ringte. Glupe fyren spurte om jeg likte å se denne type filmer, og om han kunne kjøpe noen av meg. Selvsagt sa jeg at jeg likte denne type filmer, og han fikk skaffe filmene selv. Greit at politiet kun har tre års utdannelse, så man kan egentlig ikke forvente noe annet. Fikk følelsen at jeg bodde i et helt annet land. Ingen idioter skal kommer her og si hva jeg skal se og ikke se. Det gjorde ikke foreldrene mine, så jeg trenger heller ikke at myndighetene skal diktere hva jeg skal se når dette var vanlige spillefilmer som The Evil Dead, Braindead, Re-Animator og The Texas Chain Saw Massacre. Det var noen av filmene jeg kjøpte, dermed skulle jeg være gal og farlig? Haha, for noen jævla idioter! Skremmende hvor mange tomme robotmennesker det finnes der ute i forskjellige etater.

The Texas Chain Saw Massacre er ikke en grafisk film. Vi ser svært lite blod, nesten ingenting. Det filmen har er tidenes mest irriterende karakter i en rullestol. Han gir alle handikappede et dårlig rykte. Han er skitten, lite smart, masete og helt ubrukelig. Jeg kan tro jubelen stod i taket når Leatherface delte mannen i flere biter med motorsagen når filmen ble vist på kino i USA. For en latterlig og ubrukelig karakter!

Filmen holder seg ikke like godt etter noen visninger, men dette er uansett en fantastisk film første og andre gang man ser den. Nesten alle av de som blir drept, blir drept ganske tidlig i filmen av Leatherface. Som sagt er ikke The Texas Chain Saw Massacre en grafisk film, men den har sine små ekle øyeblikk når Leatherface henger en kvinne på en kjøttkrok, og når venninnen finner henne i fryseren. To fantastiske scener.

The Texas Chain Saw Massacre spiller på den ekle atmosfæren, lydeffektene, skriking og nærbilder. Resultatet av dette blir en filmopplevelse der man føler seg fanget i galskap. Den siste overlevende skriker og hyler, mens Tobe Hooper zoomer inn på øynene og tennene til rollefigurene. Det blir helt vilt, jeg føler meg alltid uvel til sinns etter denne scenen. Galskap og atter galskap, få filmer har fanget denne galskapen Tobe Hopper fanget med kameraet her. Jeg kan ikke huske at jeg har sett noen andre filmer som kan matche denne filmen når det gjelder å fange opp så mye galskap som virkelig er forstyrrende for sinnet.

Ellers har ikke The Texas Chain Saw Massacre så mye mer å by på. Den blir ganske langtekkelig når Leatherface jager den siste i vennegjengen med motorsag. Denne scenen varer ganske lenge, og den er ganske kjedelig. Ikke særlig interessant å se en kvinne løpe rundt i skogen mens Leatherface er mer interessert i å skjære ned skogen. Så løper hun inn i huset igjen, for så løpe ut igjen, løper inn i skogen igjen før hun ankommer bensinstasjonen. Jeg tror jeg skjønner hva Tobe Hooper ville oppnå med scenen, han ville at stressnivået skulle være på topp hele tiden. Kvinnen skulle lide, men jeg føler fremdeles at denne lange sekvensen burde vært kortet ned.

Slutten er fin visuelt sett, men som en avslutning på historien synes jeg Tobe Hooper blir feig med en konvensjonell slutt. En ting er sikkert, The Texas Chain Saw Massacre har inspirert mange filmskapere. Dette er en film man må se, man ser filmhistorie når man ser The Texas Chain Saw Massacre.

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 9/10

Jeg tror ikke at The Texas Chain Saw Massacre vil se bedre ut enn dette. Dette har aldri vært en film med skarpt og veldig klart bilde. Det hadde selvsagt ikke passet i det hele tatt. Bildet man får er kornete, veldig mykt, og det dukker opp noen få, men ikke ødeleggende skader i bildet.

Lyden er litt tynn, noe som ikke overrasket. Dialogen er tydelig, og sidehøyttalerne blir tatt i bruk når filmen benytter seg av lydeffekter. Kort fortalt, The Texas Chain Saw Massacre er ikke en bilde og lydfilm. The Texas Chain Saw Massacre er en opplevelse, en forstyrrende opplevelse som ikke skal ha topp lyd eller sylskarpt bilde.

Fire kommentarspor med bl.a. Tobe Hooper, Gunnar Hansen, Daniel Pearl og Marilyn Burns
The Texas Chainsaw Massacre: The Shocking Truth (73 minutter)
The Shocking Truth Outtakes (8 minutter)
Flesh Wounds: Seven Stories of the Saw (72 minutter)
Tour of the TCSM House with Gunnar Hansen (8 minutter)
Deleted Scenes & Outtakes (15 minutter)
Trailers
Still Gallery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.