Visit my YouTube channel here.

Bad Words (2013)

bad words

Gutten som aldri ble en mann.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En mann på 40 år finner et smutthull slik at han kan delta en stavekonkurranse. På grunn av at han ikke fullførte åttende klasse, så kan han delta i en turnering. Men hva er grunnen til at en mann på 40 år vil delta i en turnering der hans konkurrenter er barn?

Bad Words gikk på kino i USA der den tjente rundt 45 millioner norske kroner. Den kom, og den ble like fort glemt. Det var sikkert noen som hadde trodd at Bad Words ville følge i fotsporene til Bad Santa, men hvor morsomt kan man ha det med ord?

I hovedrollen finner vi Jason Bateman, han har også regissert Bad Words. Med Bad Words har han laget sin Bad Santa, det vil da si en film der en voksen mann får et merkelig forhold til ett yngre barn og det blir mye banning og steiking. Ja, det er ikke vanskelig å se hvor Bad Words har hentet sin inspirasjon fra, selvfølgelig er det fra Bad Santa med Billy Bob Thornton som den slemme julenissen.

Innholdet er ikke mye å skryte av, filmen er heller ikke særlig morsom. Jeg humret en gang, det blir selvsagt for lite. Voksen mann banner og hater alle, guttungen vil bli venn med mannen siden han ikke har noen venner selv. Enkel handling.

Problemet er manuset. Filmen blir veldig forutsigbar med den unge gutten med dårlige foreldre som lar ham henge sammen med en voksen mann. Her lukter det pedofili lang vei, hvorfor har ikke f.eks. protagonisten voksne venner med unntak av sin knullevenn? Et merkelig manus dette her, filmen føltes litt skitten ut, eller så var det undertegnede som satt med skitne tanker som da smittet over til filmen.

Det blir mye banning, ellers er manuset ganske tomt. Det er vanskelig å forstå protagonisten, og filmen har ikke en avslutning på sin historie. Det er for meg vanskelig å svelge at en mann som er rundt 40 år vil oppføre seg på denne måten, for han har faktisk en grunn. Men grunnen, ja, det må du nesten se selv, for ingen mannfolk på 40 år hadde gjort så mye ut av så lite, hvis man er født normal og oppfører seg normalt i voksen alder.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, mørkt og har mye grønt og brunt i seg. Det er ikke direkte det mest naturlige bildet jeg har sett.

Dialogen er klar og tydelig. Filmmusikken høres bra ut der den tar i bruk alle høyttalerne i enkelte scener.

Ekstramateriell:
Feature Commentary with Director Jason Bateman
Deleted and Extended Scenes (7 minutter)
The Minds and Mouths Behind Bad Words (11 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.