Visit my YouTube channel here.

The Voices (2014)

the voices

Sånn går det når du ikke tar medisinen din!

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger en mann som har alvorlige psykiske problemer. Han tar ikke medisinene som hans psykiater har skrevet ut til ham, noe som gjør at hans virkelighetsoppfatning blir snudd opp ned på hodet. Hans hund og katt snakker til ham, hans katt er drapskåt mens hans hund er snill og god. Mannen faller for en kontorkvinne, og ved et uhell dreper han denne kvinnen. Når først denne ballen har begynt å rulle, så stopper den ikke med det første.

The Voices er regissert av Marjane Satrapi, og i hovedrollene finner vi Ryan Reynolds, Anna Kendrick, Gemma Arterton og Jacki Weaver.

The Voices er en mørk komediefilm som er en litt midt på treet film. Den har sjarmen, og Ryan Reynolds spiller godt som den psykisk syke mannen. Jeg er ikke stor fan av Ryan Reynolds, jeg forbinder ham med middelmådige filmer og jeg føler nesten alltid at han spiller kun seg selv og ikke en karakter. Og når jeg ikke liker ham noe særlig, så gjør ikke det filmopplevelsen bedre.

I starten får vi ikke vite hva denne mannen sliter med, underveis får vi se tilbakeblikk til hans barndom når han vokste opp med sin far og psykiske syke mor. Hans mor hadde mange av de samme problemene som han har, det startet med at han begynte å kommunisere med en sokk. Og etter en tragisk hendelse ble ting kun verre for den unge gutten.

Men nå har han blitt en ekte mann, han har fått jobb og livet smiler til han. Men når han dreper en av kontordamene ved et uhell, og han tar ikke medisinene sine, så kan det bare gå en vei.

Det som blir problemet med The Voices er at selv om dette er en mørk komediefilm, tar filmen også steget over til en mer grøsserfilm i enkelte scener. For i de mørkeste scenene der protagonisten viser sin sanne side blir filmen som en ren grøsserfilm, før den slår over til mer komedie. Jeg synes ikke helt at The Voices klarer å få til denne sjangerblandingen, den blir enten for mørk eller for lys og litt for ufokusert.

The Voices skiller seg ut i mengden av vestlige filmer, og det er positivt. For min egen del skulle jeg ønske at den hadde mer fokus på den mørke siden og ikke så mye på den lyse siden. Men det er uansett en smakssak, så hvis du liker sørkoreanske filmer som er litt skitne og merkelige, er The Voices absolutt verdt å se.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart og skarpt. Fargene er varme og sprudlende, og sortnivået er meget godt.

Dialogen er klar og tydelig. The Voices har et ganske aktivt lydspor som fyller opp rommet i enkelte scener.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: