Visit my YouTube channel here.

Thirst (2009)

thirst

Kjærlighet og galskap.

Når den første offisielle traileren til Thirst kom ut, ble jeg ikke imponert. Traileren manglet gnist, og etter å ha bommet så grovt, har jeg offisielt sluttet å se trailere. Jeg går i skammekroken, for Thirst er en herlig film som viser at Chan-wook Park er på vinnersporet igjen etter skuffelsen I’m a Cyborg, But That’s OK.

Chan-wook Park er en mann som vet hva han gjør med kameraet og ikke minst det visuelle. Det er en god grunn til at sørkoreanerne regnes for å være en av de dyktigste i faget når det gjelder det filmtekniske. Øyet for detaljer er kjennetegnet for de beste regissørene i Sør-Korea. Thirst har noen helt ville scener filmteknisk sett. Det er bare så herlig å se Chan-wook Park leke seg med farger og kameravinkler.

De første 50 minuttene holder et lavt tempo der alvor er i fokus. Det var dette jeg så i traileren som skremte meg. Heldigvis er dette bare innledningen til kjærlighet, blodsøl og galskap. Holdt ut de første 50 minuttene, for etter det kommer en helt rå og brutal energi fram med en god dose svart humor. Thirst byr på veldig mye blodsuging, det blir ganske ekkelt etter en stund. Jeg tåler ikke blod i virkeligheten, så det ble litt for mye når det sleikes og suges blod for harde livet.

Skuespillerne er fantastiske. Selvsagt har sørkoreas beste skuespiller, Kang-ho Song, hovedrollen. Hans medspiller heter Ok-vin Kim. Hun er bare 22 år, og har medvirket i noen andre filmer som jeg har sett, men jeg har aldri lagt merke til henne før nå. Det er hun som imponerer mest her. Hennes rollefigur er psykisk syk, og det er imponerende å se hennes forvandling utover i filmen fra å være en stille og sjenert dame til å bli en kaldblodig drapsmaskin. Kang-ho Song viser også hvorfor han er den beste skuespilleren i Sør-Korea. Også hans rollefigur forandrer seg veldig utover i filmen. Det er herlig å se hans rolletolkning når han skjønner hva han har gjort med kjæresten. To helt fantastiske rolletolkninger.

Nå har vi fått servert to knallsterke vampyrfilmer to år på rad. Først Låt den rätte komma in, og nå Thirst. Begge to har sine sterke sider. Thirst byr på mer galskap og svart humor jeg elsker. Overlever du de første 50 minuttene vil Thirst gi deg belønning. Stol på meg. Chan-wook Park er tilbake!

9

One thought on “Thirst (2009)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.