The Three Burials of Melquiades Estrada (2005)

En meksikansk mann blir funnet skutt og drept, og hans venn og arbeidsgiver forsøker å finne ut av hvem som sto bak drapet. Når han får svaret venter en lang tur med hester, ett esel, ett gissel og ett lik.

The Three Burials of Melquiades Estrada er regissert av Tommy Lee Jones, og han spiller selv hovedrollen sammen med Barry Pepper.

The Three Burials of Melquiades Estrada er en interessant film på den måten at protagonisten er en bestemt mann som vil at den som drepte hans venn skal begrave ham i Mexico. Det viser seg at det er en grensevakt som har skutt og drept vennen ved en feiltagelse.

Vi får se noen korte scener i fortiden når protagonisten og hans meksikanske venn prater sammen, og protagonisten lover den meksikanske mannen at han skal begraves i Mexico hvis han dør. Og dør gjør han, så protagonisten kidnapper grensevakten som har skutt hans venn og graver opp liket slik at de kan begrave ham i Mexico. Men først må de komme seg over grensen, transportmidlene er hest og esel og i hælene har de en hel haug med grensevakter som skal redde gisselet.

Du vet at når det er Tommy Lee Jones som har regissert filmen så vil den brenne litt sakte. Men den blir aldri kjedelig, og faktisk finner man litt humor her, spesielt når den stakkars grensevakten stadig utsettes for vonde ting. Han får smake karma under denne turen, og det er spesielt en lengre sekvens som er herlig. Man får jo faktisk vondt av fyren.

Mot slutten blir man sittende å lure på om protagonisten er gal eller om han bare er en bestemt mann. Slutten byr på en liten vending som passer perfekt med tanke på alt det vi har sett. Det er jo galskap det protagonisten gjør, spesielt når man ser liket som råtner opp. Æsj!

Nå er ikke The Three Burials of Melquiades Estrada en film med dyp karakterdybde, men man skjønner delvis hvem protagonisten er og hva han står for. Når det gjelder grensevakten ser vi litt karakterutvikling underveis, han må bøte for sine synder og man ser at han litt etter litt blir en bedre mann, hvis man kan kalle ham for det.

The Three Burials of Melquiades Estrada er det jeg kaller en god kvalitetsfilm som ikke mater alt inn med teskje. Man tolker filmen på sin måte, karakterene sier takk og farvel og man sitter igjen med et godt filmminne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.