Visit my YouTube channel here.

Twelve Monkeys (1995)

Oh, wouldn’t it be great if I *was* crazy? Then the world would be okay.

Twelve Monkeys er en film jeg har gitt mange sjanser, men følelsen etter å ha sett den er den samme, nemlig skuffelse. Jeg liker ikke den visuelle stilen der alt er skitten og grått. Twelve Monkeys er visuelt en kjedelig film å se på.

For det andre har vi to meget irriterende rollefigurer spilt av Brad Pitt og Bruce Willis. Bruce Willis leverer en god rolletolkning, men han syter og klager så mye at jeg ville se ham dø så raskt som overhodet mulig. Brad Pitt overspiller, og er rett og slett elendig i sin rolletolkning. Kanskje regissør Terry Gilliam ville at han skulle være på den måten, men det driter jeg i, for Brad Pitt stinker i Twelve Monkeys!

Tidsreisefilmer pleier aldri å være dårlige, man finner et eller annet man kan like. Det jeg liker i Twelve Monkeys er historien og rolletolkningen til Bruce Willis, men jeg hater den sytete og skitne rollefiguren han spiller. Utover det engasjerer ikke historien når handlingen føles repeterende, og den andre halvdelen klarer aldri å følge opp den første halvdelen. Det skjer lite, spennende er det heller ikke.

Nå gidder jeg ikke å gi Twelve Monkeys flere sjanser. Det er en tidsreisefilm som skiller seg ut, men visuelt er den kjedelig å se på og Brad Pitt ødelegger også veldig mye med sin forferdelige overspilling!

2 thoughts on “Twelve Monkeys (1995)”

  1. Liker du egentlig ikke dystropiske post acolyptiske filmer? Jeg digger dem, de gir så stor frihet til manus, men de krever sin mann i manus stolen da. Finner nesten ingen av de virkelig gode dystroptiske filmene her på denne siden bortsett fra 28 days later. Overasket over at du ikke har sett Dorago Haeddo, da du som regel er tidligere enn meg ute med asiatiske filmer. Det er en film med noen katastrofale svakheter, men alt i alt likte jeg den ganske godt.

    1. Jo, liker sjangeren, har jo anmeldt ganske mange dystopiske filmer, elsker jo Children of Men, Equilibrium, Escape from New York og Battle Royale og mange flere. Dorago står på listen over filmer jeg skal se, mener jeg. Men tiden strekker ikke til alt jeg skal se, jeg ligger langt etter nå, regner med at jeg tar igjen mye neste år når jeg blir ferdig med å legge ut alle anmeldelsene jeg har liggende på maskinen. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.