Visit my YouTube channel here.

Wind River (2017)

Frosne føtter.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En ung indianerkvinne blir funnet død i snøen. Det viser seg at hun har blitt voldtatt, og en FBI-agent blir sendt opp i dette fjellområdet for å sjekke fakta og om dette skal etterforskes av FBI. Hun får hjelp av en dyktig jeger som har en vond fortid, og sammen forsøker de å finne ut av sannheten i indianerland.

Wind River er regissert og skrevet av Taylor Sheridan, dette er hans regidebut. I hovedrollene finner vi Jermey Renner og Elizabeth Olsen.

Dette er en solid film hvis man liker filmer som fokuserer på vakre naturbilder, tung drama og hevn. Filmen er selvfølgelig velspilt, Jeremy Renner er veldig stødig og solid i denne rollen der han kommer for det meste med kloke ord når han først sier noe. Elizabeth Olsen er alltid solid, og sammen skaper de god kjemi på skjermen.

Det er en film som klarer å engasjere til siste sekund. Manuset blir vel kanskje litt dårligere mot slutten når en person sier sannheten om hva som skjedde med den døde indianerkvinnen, for dette er en ganske latterlig og komisk karakter som jeg følte tok meg litt ut av filmen.

Jeg likte scenen når politiet skal oppsøke en mistenkt person. Da blir det faktisk litt morsomt med den ene politimannen som viser paranoide tendenser. Dette er en ganske interessant scene som er intens og samtidig morsom.

Det som overrasket meg litt var en større hendelse når det blir en større skuddveksling. Plutselig så føler man at man ser en snikskytterfilm, det hører ikke helt hjemme her, men samtidig blir det tøft og uventet. Man føler at man ser en moderne westernfilm, grunnen er ikke at det er indianere med i filmen, bare så det er sagt. Men karakteren som Jeremy Renner spiller er en jeger og sporfinner, han ser ut som en moderne cowboy.

2017 var et råttent filmår, Wind River viste seg å være et lys i mørket.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildet er klart, passe skarpt og fargene er gode, men litt kjølige. Sortnivået er topp.

Dialogen er litt lav, men lydsporet sparker godt fra seg når våpen blir avfyrt.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (3 minutter)
Making of Featurettes (10 minutter)

4 thoughts on “Wind River (2017)”

  1. Solid film. Jeg blir alltid like overasket over hvor god Elizabeth Olsen er som skuespiller. Hun har både talent og karisma. En av de bedre filmene de siste årene, det er bare trist alle disse “blockbusterne” som får all oppmerksomheten. Det er noen år siden jeg så en virkelig god film som resultat av storproduksjon. Problemet er at når det skal brukes 6-700 millioner på produksjon+markedsføring av en film tør man sjelden å ta noen sjanser.

    1. Jepp, stemmer det. Er drittlei selv, hadde vært fint hvis flere våknet opp slik at pengestrømmen stoppet opp, det er det eneste filmselskapene forstår. Ser at antall kinobesøk i USA har trendet litt nedover, det er bare bra. Men så jævla dårlig kvalitet det har vært i de siste årene har jeg aldri opplevd før, noe er alvorlig galt.

      Synes det meste skuffer om dagen, den nye sesongen av Twin Peaks er en katastrofe. Sliter med å se ferdig sesongen etter 10 episoder, føles ikke ut som Twin Peaks i det hele tatt.

      1. Det er derfor jeg faktisk setter pris på filmfolk som Shyamalan, han bommer og bommer og bommer, men han prøver i det minste å lage originale filmer basert på originale historier, resten av Hollywood bruker en algorytme for å treffe flest mulig målgrupper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: