Visit my YouTube channel here.

13 Beloved (2006)

Telefonen ringer og Chit tar den. Det skulle han aldri ha gjort.

13 Beloved er en thailandsk thriller, som handler om Chit som får sparken der han jobber. Men så får han en oppringing der han får beskjed om at hvis han sier ja til å bli med på leken og består 13 oppdrag, vil han motta en pengesum som vil sikre ham for resten av livet. I den situasjonen Chit er i takker han selvfølgelig ja. De første oppgavene er enkle som å drepe en flue å spise den, men etter hvert blir Chit etterlyst over hele Thailand. Nå er han så nærme målet at ingenting kan stoppe ham. Eller?

La meg si det med en gang. Jeg absolutt elsket 13 Beloved! Dette er en av de beste filmene jeg har sett i år, selv om filmen kom ut i 2006. Blander du Falling Down, The Game og Saw, har du mye av ingrediensene til 13 Beloved. thailandske filmer har aldri store budsjetter, men dette føltes ut som en Hollywood-film med et større budsjett. Det hele er så perfekt med karakterdybde, historiefortelling og filming. Til dessert byr 13 Beloved på meget god filmmusikk.

Skuespillerne har ikke medvirket i mange filmer, men de imponerer stort og lever seg inn i rollene sine. Igjen er det reality-tv som er i fokus, og man har jo allerede sett det på tv hva deltagere er i stand til å gjøre for penger. Men her blir det selvsagt dratt så langt at strikken sliter.

13 Beloved starter forsiktig med fluen. Men hva sier du til en tallerken med hundedritt og grønnsaker med litt saus. Kvalmende, absolutt kvalmende. Og oppdragene blir verre og verre, og 13 Beloved ble bare bedre og bedre med en skikkelig god slutt som ikke var som forventet.

Når filmen var kommet halvveis, var jeg dypt konsentrert. Det har jeg ikke vært så mye i det siste når jeg har sett filmer. Sett det før filmer gir meg aldri noe nytt, og da hender det at hjernen tar pause under filmen. Men her var en film som tar det beste fra gode filmer og lykkes stort med det. Her lukter det remake tenkte jeg etter at filmen var ferdig. Og det stemte dessverre, for som vanlig har et amerikansk filmstudio kjøpt opp rettighetene.

En fantastisk film fra Thailand som må sees! Du vil ikke tro dette er en Thailandsk filmproduksjon, med unntak av litt dårlig CGI i noen få scener.

9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.