Visit my YouTube channel here.

2012 (2009)

The world, as we know it, will soon come to an end.

Roland Emmerich er en ekspert i å lage katastrofefilmer. 2012 gjorde det ganske bra på kino, merkelig nok, for dette var labre greier. 2012 er selvsagt en effektfilm der historie og rollefigurer kommer i andre rekke. Jeg ble ikke imponert over effektene, jeg liker mye bedre at man bruker miniatyrbygninger enn for mye CGI. Dataeffektene blir så sterile, så tomme. Det blir så lite liv, det ser nesten like falskt ut som når James Bond kjørte bil med et stort lerret bak seg.

Det nytter ikke å sette seg ned å se en katastrofefilm laget av Roland Emmerich og forvente seg en skikkelig god historie med rollefigurer man kan relatere til. Her er alt A4 med slemme russere og snille kristne amerikanere som ber og ber, men deres Gud hører dem ikke. Spenningskurven er laber, det er kun noen få dødsfall vi er vitne til, noe som var forventet. Kan ikke noen lage en skikkelig katastrofefilm der lik og avrevne kroppsdeler ligger strødd rundt omkring, og der barn faktisk kan dø? Tjene penger på lav aldersgrense skal man, men jeg er ganske sikker på at den dagen man lager en katastrofefilm som viser det ovennevnte, vil filmen bli en slager hvis historien byr på variasjon. For 2012 er dørgende kjedelig med null spenning. Jeg bryr meg ikke om karakterene, ikke engang barna. Karakterdybden er like tom som effektene vi ser.

Jeg har ikke mye peil når det gjelder kameraer, men 2012 ser ganske ræva ut. Ble det brukt digitalt kamera? For jeg fikk den vemmelige følelsen jeg fikk når jeg så Public Enemies. Det ser ikke bra ut.

Mange klager på alle sluttene i The Lord of the Rings: Return of the King. 2012 er ikke langt bak, for maken til langdryg slutt! Idiotiske mennesker setter de rikes liv i fare med å leke fjellklatrere, kanskje lurt å ta med seg sakene de brukte for å borde skipet eller legge dem til side? Denne scenen er lang! Den tar jo aldri slutt for pokker!

Nei, 2012 var ikke mye å skryte av. Her får man dramatiske scener av verste sort. Dramatisk musikk, tomme rollefigurer og effekter. Historie? Nei, ikke i 2012.

2 thoughts on “2012 (2009)”

  1. JAAAAAAAAA….. ENDELIG!!! Endelig en som likte 2012 nesten like lite som meg. 3 av 10 syntes jeg nesten var litt for snilt. 2 av 10 fra meg. En ting: Jeg lo så jeg grein av de flyvende elefantene og giraffene. Det var noe av det mest morsomme jeg har sett på leeenge, og feil morsomt. Når det gjelder min favoritt rolle så må det nå faktisk være Woody Harrelson. Har noen noen sinne spilt så dårlig? Hippi fjolls? Tja like sannsynlig som at en brødrister kan få grise barn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.