Visit my YouTube channel here.

25th Hour (2002)

No. No. Fuck you Montgomery Brogan. You had it all, and you threw it away, you dumb fuck!

Etter min mening leverer Edward Norton til nå sin beste rolletolkning i 25th Hour. Det er noe med at hans rollefigur Monty Brogan virker så liten og livredd for hva som venter innenfor fengselsmurene. Han har bedt om det sjøl, han har tatt sine valg og han ble tatt. Men regissør Spike Lee klarer på et mirakuløs vis å få meg til å få medfølelse for denne idioten. Det er mange ting som kan forandre et liv, ikke bare kriminelle handlinger. På slutten når James Brogan forteller sin sønn hvordan livet kan bli hvis de bare kjører i en annen retning av fengslet, da treffer 25th Hour blink. Det er sårt, det er mørkt og man kan skimte et lite lys i tunnelen, men er dette veien å gå? Være på flukt hele livet?

25th Hour er en flott film som er mørk. Alle rundt Monty Brogan blir rammet, hans venner, far, kjæreste og hund. Når du har skuespillere som Edward Norton, Philip Seymour Hoffman, Brian Cox, Rosario Dawson og Barry Pepper i en og samme film, da er man sikret solide rolletolkninger. Barry Pepper imponerte stort i 25th Hour. Han er ikke den beste skuespilleren i 25th Hour, men fra å være en arrogant drittsekk ser vi ham knekke i sammen mot slutten av filmen. En briljant omvending og en flott rolletolkning av Barry Pepper. Må også nevne at monologen Monty Brogan holder er genial, og absolutt favorittscenen min i 25th Hour. Genial scene der Edward Norton viser talentet han har, bare så synd at i ettertid har han har blitt en ganske kjedelig skuespiller som ikke kler rollene han spiller. I 25th Hour kler han rollen som hånd i hanske.

25th Hour er en av de beste filmene Spike Lee har regissert. En film som tar deg ned i mørket, som får en til å tenke litt ekstra på valgene man gjør her i livet. Er det verdt å gamble vekk alt man har kjært for en ekstra slump med penger hvis man har hodet på riktig plass?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.