Visit my YouTube channel here.

Tucker & Dale vs Evil (2010)

Fordommer og for mye filmtitting.

Tucker & Dale vs Evil er en film de fleste vil like, selv din bestemor vil le av idiotien og uskyldigheten som de to bondeknølene Tucker og Dale bringer til bordet. Fordommer og klisjer fra skrekkfilmer blir brukt med bravur i denne satiren med mye hjerte. Man kan ikke annet enn å le og bli sjarmert i senk av denne filmen, dette var et friskt pust i en sliten sjanger med dårlig ånde.

Humoren sitter som et skudd, men filmen har også sine problemer. Det som er synd er at mange av de idiotiske ungdommene tar for tidlig kvelden. Filmen mister litt av det tempoet som den startet med midtveis i filmen, ting skjer litt for raskt for min smak. Jeg elsket den første scenen der den første tenåringen tar kvelden, og selv om filmen fortsetter i dette sporet klarer den ikke helt å følge opp spiddingen og den klassiske scenen med en trekvern. Jeg synes filmen kunne ha brukt mer tid på å bygge opp Tucker og Dale der de stadig var i kontakt med ungdommene som har sett for mye på Deliverance og andre grøssere med innavla bondeknøl. Psyke ut ungdommene skikkelig der Tucker og Dale stadig var i nærheten, uten at det var en ond tanke bak det hele.

Tucker & Dale vs Evil er en herlig popcornfilm som snur alt på hodet. Der ungdommene er de onde, uten at de vet det selv med sine fordommer mot skitne bondeknøler som trenger en vask eller ti, og i spissen for denne ungdomsgjengen finner vi en gal leder som er sinnssyk. Litt blodsøl får vi også, men ikke like mye som forventet. Det er dialogen og reaksjonene som er det beste i Tucker & Dale vs Evil når Tucker og Dale stadig opplever at ungdommene tar sitt eget liv. Reaksjonene til bondeknølene er bare herlig, dette er humor jeg elsker!

Det er en god grunn til at Tucker & Dale vs Evil ble en slager på filmfestivaler. Kos deg med denne filmen hvis du er drittlei av dagens skrekkfilmer som kun byr på klisjer. Her har satire på høyt nivå med sjarmerende bondeknøl og en feminin leder som er gutt og har hvitt belte! Sossefaen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.