Visit my YouTube channel here.

Action Boys (2008)

Å være stuntmann er ikke en lett jobb.

Action Boys er en dokumentar der vi følger utvalgte stuntmenn som er ferdigutdannet stuntmenn. Ikke mange fullfører stuntskolen, og de som gjør holder ikke lenge i dette yrket. Stuntmenn er de glemte helter. Det er ikke tvil om at Jackie Chan er verdens tøffeste skuespiller. En stuntmann som ble en filmstjerne. Action Boys gjør at man blir sittende i ettertid å tenke på hvor tøffe stuntmennene er. Ingen vet hvem de er, for de er godt skjult når de gjør sine vågale stunts. Hadde det bare vært flere skuespillere som Jackie Chan, så hadde de fleste actionfilmer vært mer imponerende enn det de er.

Action Boys er litt rotete. Jeg forventet en roligere oppbygging, og kanskje mer hva som skjedde på skolen når de ble opplært. Her hopper man fra en person til en ny en på et blunk, men heldigvis blir det roligere etter en time. Da vet man hvem som er hvem. Blod og skader får du ikke se mye av her. Det starter med en utslått tann, og det er den verste skaden vi får se. Stuntmennene vi blir kjent med her får ikke de beste jobbene, men det er noen heldiggriser som får bli med i The City of Violence og The Good, the Bad, the Weird. Sistnevnte film har en rørende scenene der en hel haug med stuntmenn bærer kisten til en avdøde stuntmann og actionkoreograf, Ji Jung-Hyeon. Han døde under innspillingen av The Good, the Bad, the Weird, etter at bilen hans ble truffet av en lastebil. Jeg kan ikke huske å ha sett hans navn før eller etter filmen i The Good, the Bad, the Weird, noe jeg finner usmakelig, men det kan hende at den koreanske utgaven hedrer denne mannen før eller etter filmen når rulleteksten dukker opp. I Action Boys blir han ihvertfall hedret på skikkelig vis.

Action Boys har mange artige personligheter. Å være stuntmann er ikke lett. Du skal tåle mye, ha psyken i orden og ikke minst tålmodighet. Alle skuespillere bruker stuntmenn i større filmer, selv Jackie Chan som overlater mindre stunts til stuntmenn, han tar seg av de store stuntene. Bak enhver actionskuespiller finner du en stuntmann, husk denne ukjente helten som ofrer seg for at publikum skal ha en minnerik filmopplevelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.