Visit my YouTube channel here.

Almost Famous (2000)

almost-famous.jpg

Your mom kinda freaked me out.

Almost Famous er en av de beste filmene jeg har sett. Regissør Cameron Crowe er ikke den regissøren som pøser ut filmer. Han er mest kjent for Jerry Maguire med Tom Cruise, som også er en fantastisk film.

Vi følger 15 år gamle William Miller som vil bli musikkjournalist, for hans store lidenskap er musikk. En dag møter han den mystiske Penny Lane. Etter det møtet åpner nye dører seg. Han får bli med gruppen Stillwater på turne, og som om ikke det var nok skal han skrive en artikkel om denne gruppen som vil bli trykt i det største musikkbladet, Rolling Stone Magazine.

Almost Famous byr på god musikk, god dialog og fantastiske skuespillerprestasjoner. Billy Crudup som spiller Russell Hammond leverer en fantastisk rolletolkning. Han gnistrer i denne rollen som Russell Hammond, og han oser karisma. Han er ikke den skuespilleren som blir med på de mest kommersielle filmene, men han har medvirket i Big Fish, Sleepers, Mission: Impossible 3 og The Good Shepard. En skuespiller som er litt kresen, men for en fantastisk skuespiller han er! En annen som gjør en like god jobb er Kate Hudson som spiller Penny Lane. Hun er en av merkeligste rollefigurene jeg har sett, man blir virkelig betatt av hennes personlighet. Kate Hudson viser en annen side av seg selv i Almost Famous. Frances McDormand som Elaine Miller er et kapittel for seg selv. Hun skremmer dritten ut av alle hun prater med. Resten av skuespillerne gjør også en kjempeprestasjon i filmen, og det er artig å følge med William Miller som den uskyldige gutten som opplever rockens mørkere side.

Almost Famous blir aldri direkte mørk, men den blir mer alvorlig på slutten når mennesker ikke klarer å se utenfor sin egen lille boble. Filmen har mange komiske scener. De artigste er moren til William, og når bandmedlemmene i Stillwater krangler. En flott scene er når Russell Hammond får i seg syre. Den scenen som virkelig skiller seg ut og som er et mesterverk, er når flyet til Stillwater holder på å styrte. Bandmedlemmene og følge betror sine hemmeligheter til hverandre, og her kommer det gullkorn etter gullkorn. Denne scenen er noe av det beste og mest geniale jeg noensinne har sett, og det er så perfekt gjennomført fra Cameron Crowe sin side. Når de da spaserer ut av flyplassen, og de ikke sier et ord til hverandre er verdt sin vekt i gull.

Den beste musikkfilmen jeg har sett, men også en av de morsomste filmene jeg har sett. En herlig film som oser sjarm.

10

One thought on “Almost Famous (2000)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.